„Rodova koncertní vystoupení jsou jedinečným a silným zážitkem, stejně jako jeho nejnovější, v pořadí již devětadvacáté album Another Country, které vyšlo loni v říjnu a kritika ho velmi kladně přijala. Album bylo oceněno platinovou deskou a v Británii vystoupalo na druhé místo hitparádového žebříčku," uvedl Petr Novák z pořádající agentury Live Nation.

Fanoušci si na koncertech vychutnají klasické i nové hity, jako jsou You Wear It Well, Maggie May, Da Ya Think I´m Sexy, Baby Jane, The First Cut is the Deepest, I Don´t Want To Talk About It, Tonight´s The Night, The Killing of Georgie a Sailing.

Vstupenky v ceně od 1890 do 2990 korun budou k dostání na www.ticketportal.cz. Oficiální předprodej bude zahájen v pátek 19. února v 10 hodin.

Zpěvák s pověstí sukničkáře a bouřliváka

Jednasedmdesátiletý Stewart za svoji pětačtyřicetiletou kariéru prodal přes 200 milionů desek. Největšího úspěchu dosáhl v 70. letech, kdy jeho desky a písně bodovaly na předních příčkách hudebních žebříčků na obou stranách Atlantiku. Prosadil se zejména svými rockovýmí melodiemi, protkanými směsí blues a folku, ponořil se ale i do swingu a svezl se na módní disko vlně.

S hudbou začínal v roce 1962 jako pomocný zpěvák v kapele Raye Daviese. O dva roky později posílil skupinu Jimmy Powell & the Five Dimensions coby zpěvák a hráč na harmoniku. Poté krátce působil v kapelách Steampacket, Shotgun Express a The Jeff Beck Group.

Komerční úspěch přišel se skupinou Faces, která vznikla v roce 1969 po odchodu zpěváka Steva Marriotta z původní kapely Small Faces. Ke zbývajícím hráčům se připojil kytarista Ronnie Wood a zpěvu se ujal Stewart a skupina se poté přejmenovala na Faces.

Zpěvák s pověstí sukničkáře a bouřliváka, kterému se nevyhýbaly ani alkoholové a drogové excesy, byl třikrát ženatý a má osm dětí.

Čtěte také: Jazzová hvězda Diana Krallová zahraje na začátku července v Praze