Dokázala, že vedle jejího specifického nakřáplého hlasu je její silnou zbraní i práce s publikem. Několik tisíc fanoušků ocenilo na jejím prvním samostatném koncertě v Česku její bezprostřednost i střídání výrazových poloh.

„Zpívejte! Tančete!," vyzvala Zaz česky na začátku koncertu publikum a to ji poslechlo. První třetina koncertu se nesla v popovějším duchu, Zaz se ale na rozdíl od jiných popových zpěvaček obešla bez drahých kostýmů a světelných show.

Její vystoupení si zachovalo klubovou atmosféru, kterou umocnila, když scénu zútulnila jednoduchou divadelní dekorací představující jazzový bar. V jazzové sekci Zaz ukázala, v čem je její největší síla. Závěr koncertu pak věnovala svým hitům v šansonovém duchu.

Šanson v kombinaci s jazzem a popem

Šťastnou ruku Zaz měla i při výběru doprovodné kapely, bez níž by její vystoupení bylo polovičním zážitkem. Hudebníci zpěvačku doprovodili vedle tradičních nástrojů i na flašinet či valchu. V pondělí se představí v Brně.

Bezprostřední Zaz čerpá z tradice šansonu, ve svých písních kombinuje jazz, pop i blues. Přístupem k hudbě i svou nespoutaností si vysloužila srovnání s legendární Edith Piaf. Říká, že když zpívá, je šťastná. A na jejích vystoupeních je to znát.

Mladá žena, která si i přes celosvětový úspěch dokázala udržet image pouliční a klubové zpěvačky, už okouzlila české publikum na letním multižánrovém festivalu Colours of Ostrava. Na své první tamní vystoupení s nadšením vzpomíná dodnes, interakce s davem pod pódiem byla podle ní neskutečná.

Velký úspěch nahrávek

Zpěvačka se proslavila v roce 2010 ihned po vydání debutového alba s názvem Zaz, které ocenili nejen posluchači, ale i hudební kritici. Desky se prodalo přes dva miliony kusů, píseň Je veux (Chci) má nyní na kanálu YouTube přes 27 milionů zhlédnutí. V roce 2013 se další deska Recto Verso stala okamžitě po vydání dvojnásobně platinovou ve Francii a zlatou v Německu, Belgii, Polsku a Švýcarsku. Do čela žebříčku nejprodávanějších nahrávek se loni v červnu vyšplhala i v České republice.

Krátce před příjezdem do Prahy Zaz vydala třetí album nazvané Paris, kterým vzdává hold francouzské metropoli.Zaz se narodila jako Isabelle Geffroyová 1. května 1980 ve francouzském městě Tours. Svou současnou popularitu si talentovaná hudebnice poctivě vydřela. V dětství se učila hrát na housle, klavír a kytaru a také zpívat.

V roce 1994 se s rodinou přestěhovala do Libourne a v nedalekém Bordeaux pokračovala ve studiu zpěvu. O sedm let později začala vystupovat s bluesovou kapelou, s varietním orchestrem pak dva roky objížděla venkovské zábavy v Pyrenejích na francouzsko-španělském pomezí.

Vyzkoušela snad všechny žánry a mnoho kapel, než se v roce 2006 rozhodla odjet do Paříže. V baru pak více než rok zpívala šansony pro turisty, vystupovala i na ulicích Montmartru. Následně vyhrála pěveckou soutěž mladých talentů.