Předchozí
1 z 6
Další

David Kostelecký

46 let, sportovní střelec, držitel dvou olympijských medailí, Brno

David Kostelecký, 46 let, sportovní střelec a olympionik, Brno.David Kostelecký, 46 let, sportovní střelec a olympionik, Brno.Zdroj: Deník

Velmi rád chodím do restaurace U Kašny v Rajhradě. Žertem říkám, že je to nejlepší restaurace v Brně. Je tam super kuchyně, výborný kuchař a kvalitní jídlo. Máme takovou tradici, že když jedeme na nějaké větší závody, tak se tam s kolegou Jirkou Liptákem zastavujeme a dáváme si pečená žebírka. Pak se nám na závodech daří. Také mohu doporučit tamní vynikající rybí speciality.

Laďa Kerndl

77 let, jazzový a swingový zpěvák, Žernovník

Jazzman Laďa Kerndl.Jazzman Laďa Kerndl.Zdroj: Milada Kerndlová

Do restaurací chodím velmi málo. Ale když už ano, což je většinou tehdy, když mám návštěvu přátel ze zahraničí, jdeme do hotelu Sladovna v Černé Hoře. Je to dva kilometry od mého domova, je tam velmi příjemné prostředí a milá obsluha. Většinou si objednáme jako předkrm kachní paštiku s cibulovou marmeládou, vynikající svíčkovou na smetaně s brusinkami a s karlovarským knedlíkem a pak luxusní dezert pošírovanou hrušku v červeném víně a karamelu. Vřele doporučuji.

Danuše Nerudová

43 let, ekonomka a vysokoškolská pedagožka, v letech 2018 až 2022 rektorka Mendelovy univerzity, Brno

Danuše Nerudová při fotografování pro Deník 20. dubna v Praze.Danuše NerudováZdroj: Deník/Martin Divíšek

Mám dva oblíbené podniky v Brně, kde si vždycky pochutnám. Když si chci dát oběd v restauraci, zamířím do bistra Soul, kde si ráda dávám fish and chips a nakládaný gravlax z lososa. Pokud vyrazíme na večeři s manželem, chodíme do restaurace Element. Tam mi moc chutná hráškový krém a kachna s řepou.

Jiří Michenka

49 let, průvodce a horský vůdce, Hodonín

Jiří Michenka.Jiří Michenka.Zdroj: Deník

Nejraději zajdu na nějakou horskou chatu, protože tam vaří regionální speciality. Domácí kuchyně v přírodě a krásné krajině přeci chutná nejlépe.

Jiří Míšenský

70 let, taneční instruktor, Blansko

Jiří Míšenský.Jiří Míšenský.Zdroj: archiv Jiřího Míšenského

Nejraději chodím do restaurace u Filků v Dolní Lhotě. Vysoká kvalita jídla, velký výběr a slušné ceny. Perfektní organizace servisu. Doplňkový prodej uzeného.

Antonín Vojtek

88 let, malíř, Břeclav

Antonín Vojtek.Antonín Vojtek.Zdroj: Deník

Do restaurací jsem chodil v čase mého mládí. Dnes po osmdesátce jsem byl spokojen s úrovní hotelu Imos v Břeclavi, který ale zanikl. V posledních létech se však spoléhám na to nejlepší co mohu mít, a to na obědy a gastronomickou péči mé ženy Jitky.