Už před prvním zápasem obě strany očekávaly, že série se ponese ve znamení potyček a šarvátek. Po relativně klidnějším úvodním duelu se tento předpoklad začal naplňovat v první třetině druhého utkání, kdy se více provokovalo, požďuchovalo a vylučovalo, než hrálo.

Z dění na ledě tak vzešla jediná větší šance, a to když se v 15. minutě hnal sám na Machovského Lev, ale brankář Sparty svůj tým podržel.

Mrzet to mohlo domácí krátce po obrátce, kdy se z dorážky prosadil Rousek a otevřel skóre. Vzápětí mohli Tybor a po něm Květoň vyrovnat, ale nic. Povedlo se až druhému jmenovanému po dalším úniku ve 34. minutě, krátce po skončení přesilové hry.

Třetí třetina nabízela hokej s šancemi na obou stranách, ale bez využití. Blízko byli Sparťané při jedné ze svých přesilových her, ale Bartošák odolal a vzápětí udeřilo na opačném pólu kluziště, když znovu skóroval Květoň. A jak se nakonec ukázalo, tak rozhodl.

Vítkovice Ridera – Sparta Praha 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Muž zápasu: D. Květoň

Branky a nahrávky: 34. D. Květoň (Roman, Mrázek), 50. D. Květoň (Roman) – 23. Rousek (Klimek, Pavelka). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva – Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 7563. Stav série: 2:0.

Vítkovice: Bartošák – Hrabal, Trška, Výtisk, Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, Roman, Tybor – Szturc, Poletín, Guman – Kucsera, Š. Stránský, Schleiss. Trenéři: Petr a Trnka.

Sparta: Machovský – Kalina, Blain, Piskáček, Pavelka, Dvořák, Košťálek, Voráček – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, Hlinka, Bukarts – Forman, Pech, Jarůšek – Kudrna, Klima, Rousek. Trenéři: Krupp a Nedvěd.

Utkání předkola play off hokejové extraligy - 2. zápas: HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha, 12. března 2019 v Ostravě. Na snímku zleva Patrik Bartošák, v pozadí Jan Schleiss, zprava Jiří Smejkal.
Zase 2:1! Spartu zničil tentokrát Květoň