„Mám na to trošku smůlu, tak snad se to konečně podaří. Ten mančaft sílu má a šanci máme velkou," řekl Vrána novinářům. Vítězství by bral i jako odměnu za dřinu, kterou Pražané podstoupili při kombinaci zápasů v extralize a evropské soutěži. „Jsme nadšení a natěšení, že si zahrajeme finále. Může se to podařit jednou za kariéru. Makali jsme na tom od léta," uvedl Vrána.

O vítězi rozhodne jediný zápas 

Na touze týmu nic neubírá ani fakt, že obnovená Liga mistrů si teprve buduje jméno. „Nemá to sice takovou prestiž jako fotbal, ale pro nás to i tak dost znamená. Těch klubů byla na začátku do soutěže zapojena velká spousta a byl by to velký úspěch," zdůraznil Vrána. Stejně jako při finále fotbalové Ligy mistrů o vítězi rozhodně jediný zápas, zatímco dosavadní vyřazovací boje se hrály na dvě utkání.

„Bude záležet na tom, kdo se na to lépe připraví. Bude tam asi nějaké nervozita a opatrnost, musíme být nachystaní a uvidíme, jak to dopadne. Předvedeme zodpovědný výkon. Jen nás mrzí, že se nehraje v Praze," připomněl jednatřicetiletý útočník snahu Sparty o získání pořadatelství.

Švedský tým bude těžkým soupeřem 

Švédskou nejvyšší soutěž okusil v minulé sezoně díky angažmá v Brynäs, takže sílu finálového soka dobře zná. „Frölunda byla v předchozích dvou ročnících ve finále, vyhrála to. Je to jeden z nejkvalitnějších týmů v Evropě, když nepočítáme KHL. Bude to nejtěžší soupeř, kterého jsme dosud potkali," uvedl Vrána.

Vrána si únavu nepřipouští 

Sám je zvědavý na atmosféru, kterou fanoušci vytvoří ve vyprodané hale Frölundaborg pro více než šest tisíc diváků. "Naše zkušenost s venkovními zápasy a zvlášť ve Švédsku je taková, že atmosféra byla komorní. Ale přijela spousta našich fanoušků a myslím si, že atmosféra nebude špatná."

Únavu si nepřipouští. „Je toho dost, to je pravda. Musíme se s tím ale vyrovnat, jsme profíci. Nedá se nic dělat. Pro nás je to i vítaná změna, není to liga. Není to stereotyp," podotkl Vrána.

Čtěte také: Boj o evropský trůn. Sparta si jde užít finále Ligy mistrů