U všeho podstatného byl v prvních dvou třetinách vítkovický útočník Ondřej Roman. Sparta sice vlétla do zápasu dobře, během pár desítek vteřin měla tři šance, ale do vedení šli záhy hosté. Rozehrávku domácích vystihl Baranka a našel před brankou úplně volného Romana, který se nemýlil.

„Těžko říct, co se s námi děje. Máme vlažné starty, musíme na tom zapracovat,“ řekl obránce Jan Košťálek. Ten v první třetině zaujal rvačkou s Davidem Květoněm. „Viděl jsem, jak vjel do Machyho. U nás doma si nikdo tohle dovolovat nebude,“ okomentoval potyčku.

Nešťastné góly

Poté už se znovu „ukázal“ vítkovický forvard s číslem 23, tentokrát však trochu nešťastně na špatné straně kluziště. Dorážku Lukáše Pecha si totiž srazil do sítě. A do třetice Roman. Ten od mantinelu nahodil jen tak z nouze puk, který se ale odrazil od beka Delisla za záda Machovského. Hodně šťastný gól, který však rozhodl.

„První trefa nás trochu srazila, ale zabojovali jsme a vyrovnali. Pak to bylo o druhém gólu a Vítkovicím přál šťastný odraz. Opět jsme sice bojovali, ale byl to takový den, kdy se hodně snažíte skórovat, ale prostě to tam nepadne,“ ohodnotil snažení svých svěřenců trenér Uwe Krupp.

Hokejisté Liberce podlehli doma Spartě.
Liberec doma ztratil nadějný náskok a Spartě podlehl v prodloužení

Největší šanci měl Kumstát, před kterým už zívala prázdná branka, ale puk poslal do lapačky Bartošákovi. V závěrečné části měla Sparta ještě několik přesilovek, ale souhra i koncovka drhly.

Naopak Vítkovičtí si pojistili výhru dvěma brankami. „Nabídli jsme jim spoustu příležitostí, oni tři proměnili. My jsme naopak měli pár vyložených šancí, které bychom měli dávat. Bez toho se těžko vyhrává,“shrnul bek Tomáš Pavelka.

Po dvou víkendových obratech už se třetí nekonal. Sparta padla 1:4.

Sparta - Litvínov 1:2.
OBRAZEM: Spartě chyběla energie. Padla s Litvínovem