„Perfektní zápas, z obou stran to byl aktivní hokej,“ pochvaloval si navrátilec na slávistickou střídačku po utkání.

Jeho staronoví svěřenci rychle vedli o dva góly, když se prosadili Kružík s Doležalem, hosté ale dokázali ještě do přestávky snížit, stejně jako dokázali odpovědět na další Doležalovu trefu.

Utkání 39. kola hokejové extraligy: HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav, 24. ledna 2021 v Praze. Michal Řepík ze Sparty střílí rozhodující gól v prodloužení brankáři Mladé Boleslavi Gašperu Krošeljovi.
Bitvu rozhodl Řepík. Hokejisté Sparty vydřeli dva body s Boleslaví

Důležitý moment přišel hned po pár vteřin třetí části, kdy se od modré nenápadně napřáhl kapitán Novák a puk proletěl až do havířovské sítě.

To slávistům nalilo čerstvou krev do žil, ovšem žádné další šance nedokázali proměnit a soupeř v závěru hodně kousal. Cenné vítězství už ale domácí uhájili.

„Třetí třetina byla z naší strany parádní. Měli jsme spoustu příležitostí a mohli jsme zápas rozhodnout. Ty jsme neproměnili a soupeř nás dostal pod tlak, zkusil přesilovku a powerplay, kterou kluci parádně ubránili,“ pokračoval Říha.

Wayne Gretzky
Wayne Gretzky, prostě ten nejlepší. Nenápadná cesta oslavence k nesmrtelnosti

Jeho znovuangažování do Edenu bylo rychlé. „Vybrali jsme trenéra, který dobře zná naše prostředí a o kterém víme, jak pracuje. Slavii sledoval i v průběhu sezonya když jsme ho oslovili, tak o působení ve Slavii projevil zájem,“ vysvětluje Jiří Veber.

Dohoda zatím platí do konce této sezony. „„To ale neznamená, že u nás nezůstane i po sezoně, máme o něj zájem a jsme domluveni, že o tom budeme dále jednat,“ doplnil Veber.

Slavii nyní čeká dvojzápas se Vsetínem. Ve středu venku a v sobotu doma.

Chance liga, pondělní dohrávky

Slavia Praha – AZ Havířov 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Góly: 11. Kružík, 12. Doležal (Pšenička), 23. Doležal (Ondráček, Barák), 41. Novák (Vampola) – 18. Maruna (Bambula, Prokeš), 40. Prokeš (Bořuta, Bambula). Rozhodčí: Dědek, Kašík – Kráľ, Zídek. Vyloučení 3:1. Využití 0:1. V oslabení 1:0. Slavia: Michajlov – Jeřábek, Novák, Barák, Buchta, Sedlák, Veber, Duda – Kafka, Vampola, Šmerha – Bednář, Pšenička, Všetečka – Ondráček, Vlček, Kružík – Tomica, Šteiner, Doležal.

Další výsledky:
Vrchlabí – Frýdek-Místek 9:0
Litoměřice – Kadaň 7:1
Třebíč – Kolín 5:0