"Jsme spokojeni s výkonem týmu. Škoda bodu, který získal soupeř, ale myslím, že jsme odehráli dobré utkání,“ hodnotil olomoucký trenér Jan Tomajko.

Zatímco olomoucká vítězná série skončila, sparťané ukončili šňůru porážek.

„Každá černá série jednou končí. Já věřím, že tímhle zápasem se nakopne jiná, pro nás úspěšnější,“ doufá trenér Sparty Jaroslav Nedvěd.

V olomoucké sestavě chyběli tři útočníci, a tak na levém křídle třetí formace nastoupil obránce Staněk a ve čtvrtém útoku vůbec poprvé v sezoně Macuh.

Utkání začali lépe domácí. Olomoucká obrana zapomněla Vránu a ten po přihrávce zpoza branky prostřelil Konráda. Byl to první gól šternberského rodáka v sezoně. 

Mora se snažila vyrovnat, jenže Burian ani Skladaný se neprosadili. Na druhé straně se do brejku dostal Jarůšek, ale netrefil branku.

Olomoucké florbalistky (v červeném).
Olomoucký florbalový klub podpoří sledge hokejisty. Věnuje jim vybrané vstupné

Druhý sparťanský úder přišel na začátku druhé třetiny. Kostrbatá rozehrávka se dostala k Reichenbergovi, který mířil přesně.

V polovině zápasu na trestnou lavici zamířil první hráč a tím byl sparťanský obránce Švrček. Když už se vracel na led, z dorážky se prosadil Skladaný.

Ve třetí třetině Kohouti stáhli sestavu na tři útoky. Dvakrát zahrozili při vlastním oslabení, ale ani jedno přečíslení do zdárného konce nedotáhli. Také v dalším průběhu byli hosté aktivnější.

A vyplatilo se! Houdkovu dorážku si gólman Honzík srazil do vlastní branky. Do konce normální hrací doby už další gól nepadl a prodlužovalo se. Sparta už počtvrté za sebou.

V nastaveném čase byli aktivnější hosté, skóre se však neměnilo. A Mora toho následně litovala, protože při nájezdech neuspěla.

„Řekl bych, že ve třetí třetině jsme měli trošku víc ze hry. I v prodloužení. Bohužel, šlo to do nájezdů. A v nich jsme lepší nebyli,“ dodal zklamaně Jan Tomajko. 

Kulturista Jan Páleníček si odvezl bronz z MS 2017 ve Španělsku
Přírodní kulturista Páleníček po světovém bronzu: Se steroidy si nezahrávejte!

HC Sparta Praha – HC Olomouc 2:3 sn (1:0, 1:1, 0:1 – 0:0)


Branky a nahrávky: 7. P. Vrána (J. Hlinka, Nedomlel), 26. Reichenberg (A. Kudrna, Z. Michálek), rozhodující sam. nájezd Jarůšek – 29. Skladaný (Herman), 53. Houdek (B. Mráz, Ostřížek). Rozhodčí: Hodek, Kika – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 9334.
Sparta Praha: Honzík – Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Mikuš, Tomáš Dvořák, Švrček, Nedomlel – Forman, Pech, Kumstát – Jarůšek, P. Vrána, J. Hlinka – A. Kudrna, Reichenberg, Říčka – Uher, Saponari, Smejkal. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.
Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas – Eberle, J. Knotek, Laš – Skladaný, Herman, Burian – Ostřížek, B. Mráz, Staněk – Jergl, Roman Vlach, Macuh. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.