Piráti se po děsivém listopadu opět zvedli a stávají se postrachem extraligy. Na Spartu přijeli s bilancí sedmi výher z posledních devíti mačů a v úvodní třetině to bylo znát. Hosté vstoupili do zápasu výborně.

Brankář Ján Laco.
Sparta posiluje, do brány ulovila piráta Laca

Pražané se dostali do dvoubrankového manka 

„V Boleslavi jsme sice ztratili body, ale hráče jsme pochválili, protože odjezdili zápas a dostali jsme smolné góly. Proti Chomutovu jsme ale předvedli laxní úvod, nedokážu si to vysvětlit,“ prohlásil asistent trenéra Jaroslav Nedvěd.

Pražané se dostali do dvoubrankového manka po rychlých kombinacích chomutovské ofenzivy. Příjemný náskok zařídili svými góly Koblasa a Huml. „Čtyřicet minut jsme pak fárali, abychom vyrovnali, což se povedlo, jenže poté došlo k individuálnímu selhání,“ popisoval rozhodující chvíle Nedvěd.

Hokejisté Sparty (zleva) Kalina Petr a Uher Dominik.
Sparta schytala další příděl

Rozhodčí nařídil trestné střílení 

Sparťané dotáhli skóre po dvou výborných přihrávkách Pecha, které využili Klimek a Forman. Deset minut před koncem však přišla chyba domácí defenzivy. Chlouba dostal parádní přihrávku do úniku, ale byl faulován. Rozhodčí nařídil trestné střílení, se kterým si útočník Chomutova poradil mazácky a „vykoupal“ Jána Laca.

Slovenský brankář se poprvé představil proti klubu, ze kterého do hlavního města na konci roku zamířil. „Měl jsem velkou motivaci. Začali jsme špatně, ale dotáhli jsme soupeře. Nájezd mě hodně mrzí, mohli jsme mít nějaké body,“ litoval Laco klíčové chvíle.

Hráči Sparty. Ilustrační foto.
Sparta promrhala tříbrankové vedení, přesto proti Jihlavě získala dva body

Souboj sousedů v tabulce tak zvládli lépe Piráti a posunuli se před Spartu. Ta ztratila podruhé v řadě s blízkým protivníkem, a opět se musí strachovat o pozici v elitní desítce.

Ilustrační foto
Pardubice nebodovaly, Sparta rozhodla góly v závěru

Sparta Chomutov 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. Klimek (Pech), 44. Forman (Pech, Švrček) 13. Koblasa (Chlouba), 16. Huml (Koblasa, Havel), 51. Chlouba z trest. střílení. Rozhodčí: Šír, Kika L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 5902.

Sparta: J. Laco Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Ďaloga, Piskáček, Švrček, Nedomlel Kudrna, P. Vrána, Říčka Forman, Pech, Klimek Jarůšek, J. Hlinka, Rousek Pšenička, Černoch, Uher. Trenéři: F. Výborný, J. Nedvěd a Janeček.

Chomutov: Š. Lukeš Flemming, Dietz, Valach, Grman, Slovák, Knot Vondrka, Huml, Koblasa Šťovíček, V. Růžička ml., Sklenář Lauko, Smejkal, Poletín Havel, Chlouba, Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.