Je v týmu cítit zdravá nervozita? Je znát, že je prostě něco jinak?

Nenazval bych to nervozitou, spíš se mi chce říct, že se na to všichni těšíme. Základní část se povedla na výbornou, ale je třeba říct, že ty poslední zápasy už člověk hraje zejména proto, aby se pořádně připravil na play off. Všichni už chceme, aby to začalo. Proto se celá ta sezona hraje. Myslím, že můžu mluvit i za kluky když řeknu, že v hlavách máme jen to, že to chceme vyhrát poslední zápas sezony. Každý sportovec to tak musí mít. Ano, možná pak někdo pochválí naši hru, ale že bych si teď třeba řekl, že finále by bylo pěkný, tak to v žádném případě. Zkrátka chcete dojít až na vrchol. Cesta tam však vede přes jednotlivá vítězství. To znamená, že teď je před námi středeční zápas a ten je pro nás na prvním místě, nic jiného neexistuje. Jdeme ho vyhrát!

Zmínil jste poslední zápasy a v nich Sparta nadělovala soupeřům hodně branek. To se v play off tak úplně očekávat nedá. Jak moc bude těžké se vnitřně přepnout na jiný styl hry?

Všichni si samozřejmě uvědomujeme, že takové brankové hody budou spíš výjimkou. Na druhou stranu si myslím, že díky tomu si tým vybudoval velké sebevědomí a ví, že dokáže hodně. A lepší je mít v hlavě tohle, než nastupovat v nepohodě, s nějakými rozpačitými pocity. Nechtěl bych ale vůbec o něčem spekulovat. Hodně se píše o rozehranosti, nerozehranosti, soupeřích, předkole a podobně, ale podle mě nic z toho na zápasy v play off vliv nemá.

Dá se tedy říci, že jste v kabině ani nějak extra neřešili s kým budete hrát?

Tak to víte, že nás to zajímalo. Ale ne proto, že by-chom si chtěli nějak vybírat. Už jsme to i s klukama řešili, že se nám třeba příliš nelíbí systém některých soutěží, kde si vybíráte soupeře. To se totiž nikdy moc nevyplácí. Nám šlo spíš o to, že jsme chtěli vědět, ostatní už je na trenérech. Bude to Zlín a my se na něj musíme dobře připravit. Ale faktem je, že by to byl kvalitní soupeř, ať by přijel kdokoli. To už si nemůžete vybírat.

Před play off Sparta trénuje v O2 areně, což během základní části nebylo pravidlem. Je to i kvůli tomu, abyste se co nejvíce sžili s prostředím?

Podmínky máme vytvořeny výborné v obou halách, ale samozřejmě je to trochu příjemnější, že trávíme čas a trénujeme tady, kde i odehrajeme zápasy. Určité plus to je.

Sparta sehraje vůbec první play off v O2 areně. Už v základní části se oproti minulým letem zvedla průměrná domácí návštěva a nyní se můžete dočkat divácké podpory, kterou žádný jiný klub v Česku nemůže mít. Jaký je to pocit?

Všichni jsme byli v očekávání, co s lidmi ten přesun do jiné haly udělá, ale nakonec to dopadlo skvěle. Věřím, že i v play off si sem najde cestu hodně lidí a vytvoří tady parádní atmosféru.

Je play off specifickou částí sezony i pro soukromí hokejisty? Dá se říct, že na hokej myslíte 24 hodin denně?

Určitě je to výjimečné období. Sezona je dlouhá a vy v tom žijete celý rok. Pak nastává fáze play off a najednou nevíte, jestli za týden končíte, nebo ne. V tom je to trochu zvláštní a člověk to určitě v hlavě má.

Se Spartou jste vyhrál její doposud poslední tituly. Jak na tu dobu vzpomínáte?

Na to se nezapomíná. Honza Hlaváč nebo Jarda Hlinka mají na svém kontě i reprezentační vítězství, na té klubové úrovni jsou to ale pro nás ty nejkrásnější okamžiky. Vzpomínky na to se vrací a určitě bychom si to všichni rádi zopakovali.

Čtěte také: Nejdřív jsme hráli takový pouťáček, přiznal Pech