Ještě před utkáním proběhl ceremoniál na počest Petra Nedvěda. Bývalý hráč Liberce i Sparty si v sobotu střihl poslední utkání kariéry v dresu Benátek a včera šla ke stropu arény jeho třiadevadesátka. Slavnostní akt se protáhl na půl hodinu a hokejisté se tak na střídačkách dlouho nudili.

Potyčka mezi útočníkem Komety Tomášem Vincourem (vlevo) a obráncem Sparty Richardem Nedomlelem.
Boleslavskou obranu vyztuží sparťan Nedomlel

Přečíslení dva na jednoho 

Hosté se do tempa dostali rychleji a v úvodní pětiminutovce si vypracovali dvougólové vedení. Nejdříve využil zmatků v tygří obraně Petr Kalina. Za pár chvil unikli sparťané do přečíslení dva na jednoho. Andrej Kudrna nic nevymýšlel a propálil brankáře Willa.

Pražský celek měl další zajímavé příležitosti. Největší šanci odskočit na rozdíl tří branek nevyužil Marek Ďaloga. Po návratu z trestné lavice jel sám na gólmana Willa, ale ten vyškrábl pokus mimo tyče.

Hokejisté Sparty.
Sparta zabrala a urvala důležitou výhru

Trestné střílení proměnil s přehledem 

Od poloviny zápasu Liberečtí přebírali iniciativu, což potvrdili ve třetí části. Po Vlachově nahození před branku se nejlépe zorientoval Dlouhý. O pár minut později podrazil Švrček Redenbacha. Útočník domácích nařízené trestné střílení s přehledem proměnil.

„Inkasovali jsme ze situace, na které jsme hráče připravovali. K trestnému střílení došlo kvůli naší pasivitě na modré čáře. Měli jsme aktivněji odebírat kotouč,“ litoval asistent Sparty Jaroslav Nedvěd.

Hokejisté Sparty.
Sparta zabrala a urvala důležitou výhru

Ztracené utkání 

Souboje muže proti muži nakonec rozhodly o vítězi utkání. Do konce základní hrací doby totiž branky nepadly, stejně tak v prodloužení. Jediným úspěšným exekutorem v nájezdové loterii byl Marek Kvapil a zajistil Liberci bod navíc. Sparta opět nezvládla dotáhnout dobře rozehraný zápas, ze severu Čech přivezla bod.

„Ztracené utkání. Vedli jsme o dvě branky, měli jsme uhrát více než bod,“ dodal Nedvěd. Pro Pražany bylo toto střetnutí posledním před olympijskými hrami. Po třítýdenní pauze je čekají ještě čtyři důležité zápasy. Ve všech případech se utkají s přímými soupeři o elitní desítku. 

Brankář Ján Laco.
Sparta posiluje, do brány ulovila piráta Laca