Mladá Boleslav se pere s nedostatkem obránců, a tak hrála proti silnému soupeři pouze na pět beků. Na střídačce byl ještě připravený ke své extraligové premiéře dvacetiletý Hes.

V první šanci zápasu se ocitl v úvodní domácí přesilovce Musil, ale svou dorážku nedokázal vměstnat mezi tři tyče Novotného branky, který dostal tentokráte přednost před Pöpperlem. Na druhé straně se snažil po skrumáži protlačit puk do branky neúspěšně obránce Polášek. V další boleslavské přesilovce pálil nebezpečně Hyka, ale i s jeho střelou si dokázal Novotný poradit.

Skóre se tak poprvé měnilo až ve druhé dvacetiminutovce. Ve 24. minutě se dostal k odraženému puku po Klimkově střele z úhlu Hamilton a zápěstím pověsil puk nekompromisně pod horní tyčku. K vyrovnání měl blízko domácí kapitán Výborný, ale po jeho teči proklouzal puk brankovištěm, avšak cíl minul.

Na druhé straně mohl navýšit náskok Sparty Netík, ale z po úniku dvou proti jedinému obránci a přihrávce Buchteleho netrefil branku. O chvíli později skončilo Hlinkovo kroužení před Rittichovým brankovištěm jenom v lapačce domácího brankáře. Netík se ale nakonec gólu dočkal, ve 36. minutě procedil puk mezi betony Ritticha po objetí branky.

Ve třetí části hry už si hosté spíše hlídali dvoubrankový náskok. Boleslav se snažila najít recept na Novotného, ale neujaly se ani dvě dělovky Klepiše v signalizované početní výhodě. Boleslav byla i nadále aktivnějším týmem, ale sparťané prokázali po dvou výrazných kanonádách do branek soupeřů, že umí i velmi kvalitně bránit a do větších šancí Bruslaře nepouštěli. Ubránili si i při závěrečné power play domácích.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): „Nevstoupili jsme do zápasu špatně, první třetina byla z těch tří nejlepší, ale bohužel jsme nedokázali dát gól. Ve druhé třetině už byl lepší soupeř a potvrdil to vstřelením dvou branek. Ve poslední části hry jsme ještě měli určité náznaky, ale soupeř si to už pohlídal a myslím, že zaslouženě vyhrál. My jsme neodehráli špatný zápas, ale rozdíl v kvalitě tam byl prostě vidět a výsledek 0:2 je adekvátní k dění na ledě."

Zdeněk Moták (Sparta): „Domácí dobře bruslili a dohrávali souboje. Je výborné, že jsme dokázali oplatit stejnou mincí. Navíc jsme dokázali přidat dva góly. Podařilo se nám ubránit i oslabení, v kterých se nám poslední dobou moc nedaří. A navíc skvěle zachytal Filip Novotný. Nejen, že nás nezklamal, ale v pozitivním smyslu dokonce i překvapil."

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 0:2

Branky a nahrávka: 24. Hamilton (Klimek), 36. Netík. Rozhodčí: R. Svoboda, Hribik - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4128. Třetiny: 0:0, 0:2, 0:0.

Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Hyka, Klepiš, Lenc - Musil, Urban, Pacovský - Kubica, R. Hruška, Klimenta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Sparta Praha: Novotný - Polášek, Eminger, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Buchtele, Přibyl, Netík - Sabolič, Klimek, Hamilton - Kumstát, J. Hlinka, Forman - A. Kudrna, Dragoun, M. Procházka. Trenéři: Jandač a Moták.

Výsledky 39. kola hokejové extraligy

Karlovy Vary – Liberec 2:7 (1:2, 1:1, 0:4), Vítkovice – Litvínov 5:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:2, 2:1 – 0:0), Zlín – Brno 4:1 (1:0, 1:1, 2:0), Olomouc – Třinec 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1), Pardubice – Hradec Králové 3:2 (0:0, 1:2, 2:0), Chomutov – Plzeň 4:3 (2:1, 1:1, 1:1).