Do první velké šance se dostal po Hlinkově přihrávce hostující Vrána, ale Maxwella zblízka nepřekonal. Sparta odolala při Řepíkově vyloučení, kdy si Mladoboleslavští vytvořili velký tlak. Pražané svou přesilovku po špatném střídání Bruslařského klubu také nevyužili a naopak mohli v oslabení inkasovat, ale Novotný si s Klepišovým pokusem poradil.

„Bohužel nám to proti Spartě v této sezoně vůbec nejde. Ta bilance je možná odstrašující. Ale na tento zápas jsme se soustředili a myslím, že jsme ho odehráli daleko líp než ty předchozí tři v sezoně. Mohli jsme brát nějaké body a je škoda, že jsme neproměnili šance. Bylo to dneska hratelné," litoval další prohry se Spartou mladoboleslavský obránce Matěj Stříteský, který sehrál 400. zápas v extralize.

V přesilovce se z vedení radovala Sparta 

Mladoboleslavští pak měli další šance především díky dvěma přesilovým hrám. Při Emingerově vyloučení pálil nebezpečně Kurka, při Nedomlelově pobytu na trestné lavici trefil Klepiš od modré čáry tyč a z dorážky minul odkrytou branku Musil.

Ve 22. minutě se radovala v přesilovce z vedení Sparta. Při Hykově vyloučení se trefil z levého kruhu Řepík. Za 114 vteřin v další početní výhodě při Orsavově trestu zvýšila, když se střelou od modré čáry prosadil Buchtele. Za dalších 125 sekund se radovali domácí, když po Klepišově ideální přihrávce překonal zblízka Novotného osamocený Orsava.

"Věděli jsme, že hrají dobře a získávají body, ale že tady nedostali třikrát gól, to jsme nějak ani nevěděli a neříkali si to. Soustředili jsme se na sebe, abychom podali dobrý výkon a urvali body. Byl to odmakaný, těžký zápas. Oni bojují o desítku a je to s nimi vždycky urputné," uvedl Řepík.

S pokusem o vyrovnání neuspěl Pospíšil 

Vyrovnal mohl v 32. minutě obránce Kurka, ale Novotný zasáhl betonem. Maxwell si zase poradil s Kudrnovým zakončením. V další šanci v rychlém sledu na druhé straně nedotáhl blafák Orsava, pak nepropálili Novotného Kurka ani Lenc. Maxwell kryl Hlinkův pokus a poradil si i s dalším závarem před brankou. S pokusem o vyrovnání neuspěl Pospíšil.

Mladoboleslavský brankář ještě udržel svůj tým na kontakt ve 44. minutě, kdy si poradil s Pechovou šancí, ale za tři minuty už potřetí kapituloval. Zpoza pravého kruhu zamířil přesně Buchtele a v šestém utkání po návratu z Jekatěrinburgu si polepšil na tři branky.

Do prázdné branky skóroval Řepík

Naději domácím vykřesal v 53. minutě Vampola, který ze vzduchu tečoval Pospíšilovu přihrávku. Vyrovnat mohl Hyka, ale netrefil odkrytou branku. I přes Emingerovo vyloučení na dvě plus dvě minuty za faul vysokou holí nedokázali Středočeši ani naposedmé proti Spartě dosáhnout na bod, protože 190 vteřin trvající početní výhodu nevyužili a naopak do prázdné branky skóroval Řepík.

„Vampola to zavážel do třetiny, dával puk za sebe, já jsem si na to počkal. Myslel jsem, že gólman vyjíždí, tak jsem to zkusil hodit na bránu a prošlo to tam. Dá se říct, že to bylo naslepo, stoprocentně jsem nevěděl, kde je," popsal Řepík svůj pokus z obranné modré čáry v době, kdy se gólman Maxwell chystal u střídačky pustit šestého hráče do hry.