„Pro nás to bylo důležité vítězství s ohledem na to, že jsme dokázali odpovídat na nepříznivý vývoj utkání. Vždy jsme dotahovali a na gól jsme se vždy docela dost nadřeli," poukázal trenér Sparty Josef Jandač na fakt, že hosté v Praze třikrát vedli. „Soupeř hrál dobře, organizovaně a obětavě. Hodně střel nám zblokoval. Nakonec jsme si s tím poradili a v penaltách exceloval Réway. Díky tomu máme druhý bod," dodal.

Po opatrném úvodu se do první větší šance dostal v 7. minutě hostující Vantuch, Pöpperle jeho střelu bez problémů betonem vyrazil. Ve 12. minutě byl vyloučen Netík, Hradečtí však v první přesilovce sparťanského gólmana vůbec neprověřili. Přesto se krátce po skončení výhody dostali do vedení. Glenn přišel za brankou o puk a Dej následně otevřel skóre.

 Jaroslav Hlinka ze Sparty (vlevo) a Karel Pilař z Hradce Králové.Gólman Svoboda, jenž v O2 areně nahradil jedničku Kacetla, si vážnější zákroky připsal až v přesilovce domácích na přelomu první a druhé třetiny. Hlinkovu šanci však lapačkou zlikvidoval, při zákroku proti Pechovi mu pomohla i skutečnost, že se branková konstrukce neudržela v ukotvení.

Ve 24. minutě však Sparta vyrovnala. Po Čajkovského přihrávce skóroval prakticky do prázdné branky Réway. Vzápětí ale fauloval Sabolič a Mountfield se opět dostal do vedení. Pöpperleho překonal pohotovou dorážkou Courchaine.

Poté si mohl druhý gól připsat Réway, který vyjel rychle zpoza branky, nezakončil však přesně. Více klidu a přesnosti ve finální fázi předvedl Kumstát, jenž si v početní výhodě nabruslil před Svobodu a bekhendem jej překonal. Hosté se však v závěru druhé dvacetiminutovky opět dostali do vedení. Prakticky z identického prostoru jako Courchaine – z levého kruhu pro vhazovaní – se trefil Kudrna.

V závěrečné třetině se Sparta tlačila za vyrovnáním, pozorně bránící soupeř jí toho ale moc nedovolil. Navíc sám hrozil z protiútoků. Když poté nevyužila přesilovou hru, což je její silná stránka v této sezoně, zdálo se, že Východočeši vedení udrží. V 57. minutě však Sabolič dorazil Kumstátovu střelu a vyrovnal. Duel se tak prodlužoval.

Martin Réway ze Sparty střílí rozhodující gól v penaltovém rozstřelu proti brankáři Hrade Králové Adamu Svobodovi.V nastavené pětiminutovce byla Sparta aktivnější, čtvrtý gól ale vstřelit nedokázala a o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. V nich byli díky Réwayovi, jenž Svobodu překonal hned třikrát, úspěšnější Pražané.

„Před prvním nájezdem jsem věděl, co udělám. Pak už je to o štěstí. Dnes se mi povedlo brankáře nalákal, jindy to nevyjde," řekl Réway, jehož šikovnost ocenil i Svoboda. „Potvrdil to, že je šikovný. Jak se říká, ochca… mě pěkně. Je vidět, že je to pan hokejista. Klobouk dolů," řekl Svoboda.

Branky a nahrávky: 24. Réway (Čajkovský, Klimek), 34. Kumstát (Pech), 57. Sabolič (Kumstát, Polášek), rozhodující sam. nájezd Réway - 14. Dej (Troliga, Pláněk), 28. Courchaine (Čáp, Köhler), 39. J. Kudrna (Pláněk, Vydarený). Rozhodčí: Lacina, Šír - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 5184.

Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Polášek, J. Mikuš, Glenn, Hrbas, Piskáček - Sabolič, Pech, Kumstát - Réway, J. Hlinka, Klimek - Netík, Přibyl, Forman - Černoch, Cingel, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Hradec Králové: A. Svoboda - Pláněk, Vydarený, Pilař, Čáp, Vašíček, Dietz, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Bednář - Vantuch, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Tvrdík, Dej - R. Pavlík, Troliga, Červený. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Další zápasy 5. kola: HC Kometa Brno - HC Olomouc 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0), HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 4:3 v prodl. (0:0, 0:3, 3:0 - 1:0), BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:1 (0:0, 1:0, 2:1), HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 4:3 (2:0, 2:1, 0:2), Piráti Chomutov - PSG Zlín 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0).