Do sestavy domácích naskočil poprvé po návratu z Kontinentální ligy útočník Buchtele, jeden z tahounů týmu během loňské cesty za stříbrem. Pražané měli brzy k dispozici přesilovku, ale první šance přišla až na začátku páté minuty, kdy se Kämpf protáhl před Pöpperleho, jenže ten byl připraven. Dvakrát v krátkém sledu si pak zahráli početní výhodu i Severočeši, ale sparťané se bez větších potíží ubránili.

Vrána nastavil čepel do rychlé přihrávky 

Do vedení dostala domácího favorita souhra těch, kteří si na ledě v posledních týdnech mimořádně rozumí. Vrána si vyměnil puk s kapitánem Hlinkem, ten ho vzápětí našel najíždějícího před hostujícím brankovištěm a Vránovi stačilo do rychlé přihrávky jen nastavit čepel. Koblasa mohl ještě do přestávky odpovědět, jeho povedená rána však zacinkala pouze na tyč.

Ve velmi podobných situacích jako Vrána při své trefě byli zkraje druhé třetiny Buchtele a poté i Kumstát, ale vítězně z těchto minisoubojů už vyšel Laco. Stejně bravurně si vedl i při pokusu Švrčka z mezikruží. Ve 29. minutě dostal na stejnou parketu, ale na druhé straně, nabito Dlapa, ani Pöpperle se však nenechal zahanbit a předvedl skvělý zákrok.

Za chvíli přišla zápletka 

Sparta zvýšila ve 36. minutě, kdy se Pechův pokus odrazil před Ihnacaka, ten se dokázal bleskově zorientovat a pohotově ho uklidil za Lacova záda. Právě Pech měl ještě šanci těsně před druhou přestávkou, ale chomutovský gólman byl proti.

„V první třetině jsme měli problémy, udělali jsme dva stupidní fauly v útočném pásmu a hráli jsme tam celkem šest minut v oslabení, což celou třetinu poznamenalo. Po té druhé jsme vedli 2:0, což bylo pro nás výborné, ale Chomutov nás přestřílel, ve třetí třetině dal i kontaktní gól a my jsme se začali dostávat pod tlak," připomněl domácí asistent Jiří Veber.

Pojistku domácích mohl ve 45. minutě po rychlém brejku přidat Klimek, Laco však jeho dobrý pokus dokázal vytěsnit mimo tyče. Netrvalo dlouho a přišla zápletka: Kaše našel rozjetého Sklenáře, který byl sice podražen Švrčkem, přesto dokázal v pádu překonat Pöpperleho.

Prodloužení přineslo řadu šancí 

Hosté v tu chvíli vycítili šanci na body. Uteklo jen tři a půl minuty a bylo vyrovnáno. Huml vybojoval u hrazení kotouč v útočném pásmu, našel Vondrku, který ranou bez přípravy nedal Pöpperlemu možnost zasáhnout. Hosté mohli dokonat obrat ještě před koncem základní hrací doby, když hráli po faulu Kumstáta poslední dvě minuty přesilovku, ale neuspěli.

„Nehrál jsem 14 dnů zápas, tak to bylo trochu znát, než jsme se trochu rozjezdil a rozdýchal. Doufám, že další zápasy už to bude lepší. Tam při vyrovnání jsem udělal chybu, že jsem nedostal puk ven. Stálo nás to bod, jsem rád, že jsme pak výhru urvali v prodloužení," řekl Jan Buchtele.

Laco podle sudích záměrně posunul branku 

Prodloužení, do něhož dospěl duel již potřetí při měření sil obou celků v sezoně, přineslo řadu šancí a přečíslení. V čase 64:40 přišlo rozuzlení. Laco při Gernátově šanci podle sudích záměrně posunul branku a z nařízeného trestného střílení ho překonal Pech.

„Těžko říci, jak to bylo. Musím se na to podívat. Otáčel jsem se tam na odražený puk a myslím si, že jsem nejdřív ten puk vykopl a teprve potom jsem spadl do brány. Myslím, že tam žádný úmysl nebyl," odmítl Ján Laco, že by schválně vychýlil brankovou konstrukci. „Byla to naše chyba, že jsme to nechali dojít tak daleko. Ten zápas byl po dvou třetinách perfektně rozehraný," připustil Pech.

Čtěte také: Oni dost bránili a my jsme na to nenašli recept, litoval Řepík