Kladenští (nakonec hráli bez Jágra) litovali první třetiny, kdy byli nebezpečnější a přes obranu Vítkovic se dostávali poměrně snadno. Gól prostě nedali. Kubík jen na Stezku dokonce sám, ale vypálil slabě. Závar v oslabení také ostravský gólman ustál, když si na puk i sedl.

Na začátku druhé části kryl i pokusy Machaly a únik Krista, i když tam puk minul jeho tyčku jen o pár centimetrů. Pak už převzali iniciativu hosté, kteří se mnohem lépe drželi na puku a postupně si vytvořili řadu šancí. Kladenský brankář Bow se sice předháněl ve skvělých zákrocích, ale pak ho nachytala nenápadná rána Marosze, který vystřelil z otočky téměř od modré čáry.

Domácí hrozili z brejků a nejblíž vyrovnání byli po výpadu dvojky Račuk – Beran. První vypálil dobře, ale hosty spasil obránce Plášil, který nedovolil Beranovi dorazit puk do prázdné… Ve třetím dějství Pitule zblízka napálil břevno a jeho tým se rozehrál. Gólu se dočkal ve 47. minutě po výpadu dvojice Hlava – Plekanec a hala explodovala nadšením. Po chvíli ještě jednou, jenže pokus Krista mířil jen do tyče. Rytíři ve dvou přesilovkách vytvořili tři šance, ale Stezka hosty podržel a vzápětí hosté udeřili sami opět po nenápadné ráně od modré (Koch).

Závěr okořenila rvačka Račuka s Kanaďanem Flickem, který napadl Plekance. Rytíři vyzkoušeli power play, ale neúspěšně.

Z Kladna přes lacinou branku ukázal kvality brankář Bow, v obraně vyčníval v přípravě slabší Dotchin, dobře mu sekundovali Baránek s Keharem. V útoku držel prapor Tomáš Plekanec, naopak Kanaďané hráli slabě. Víc vidět byli Račuk s Beranem, ti hýřili aktivitou.

V čem nebyl problém, to byli fanoušci. Z Kladna jich dorazilo tolik, že o dobrou atmosféru bylo postaráno. V čele voje byl kotel za brankou, ale ke skandování se přidávaly i obě hlavní tribuny.

Nyní čeká hráče jednodenní klid a pak jízda do Českých Budějovic. Loni byly slaboučké, ale hodně posílily a jsou favoritem nedělního zápasu.

Rytíři Kladno – Vítkovice Ridera 1:2 (0:0, 0:1, 1:1). Branky a nahrávky: 46. Plekanec (Hlava, Kubík) - 26. Marosz, 53. Koch (Dej, Marosz). Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Pešek, Malý. Vyloučení: 5:6, navíc Račuk (K) a Flick (V) na 5 min., bez využití. Diváků: 2016.

Kladno: Bow – Kehar, Dotchin, Donaghey, Baránek, Nilsen, Funk, Ticháček – Ciampini, Plekanec, Hlava – Kristo, Kubík, Machala – Račuk, Pitule, Beran – Hajný, Filip, Bílek.

Vítkovice: Stezka – Plášil, R. Polák, Galvinš, Gewiese, Koch, L. Kovář, Machů – Roberts Bukarts, J. Hruška, Svačina – L. Krenželok, Marosz, Fridrich – R. Bondra, Flick, Kalus – Bernovský, Chlán, Dej.

University of New York in Prague bude spolupracoval s Rytíři Kladno. Slavnostního potvrzení se zúčastnili Jaromír Jágr, Kateřina Neumannová, ale i posily Kladna Daniel Ciampini a Cody Donaghey.
Jágr: Nemám nic dopředu nastavené, možná budu pokračovat i po této sezoně

___________________________