Rozhodlo o tom včerejší závěrečné 34. kolo. Slávisté doma deklasovali Benátky nad Jizerou 7:2 a protože uspěli i soupeři v tabulce nad nimi, bylo jasné, že se bude opakovat rok starý souboj. Kdyby třebíčští hokejisté neuspěli včera v Kolíně, začínalo by se v Edenu, ale parta z Vysočiny uspěla 6:3 a série tak začne dvěma zápasy v Třebíči.

Pondělní zápas proti Benátkám měli slávisté plně ve své režii. Jejich soupeř už neměl šanci bojovat o play-off, ale snažil se alespoň důstojně rozloučit se sezonou. Na gól Šmerhy odpověděl rychle Jansou, ale tři góly Pražanů ve druhé části benátecký odpor zlomily.

Hosté vykřesali jiskřičku naděje těsně před druhou sirénou, ovšem v závěrečné pětiminutovce inkasovali hned třikrát a debakl byl na světě.

„Teď nás čeká to hlavní, musíme makat a dřít dál. Ukázali jsme si, že když budeme bojovat a pojedeme každý zápas na sto procent, tak hrajeme dobře. Každý zápas je pro nás důležitý a v každém chceme vyhrát, sbírat potřebné sebevědomí,“ burcuje svůj tým hvězdný útočník Jaroslav Bednář.

V předkole play-off na sebe kromě slávistů s Třebíčí narazí dvojice Vsetín – Ústí nad Labem, Poruba – Prostějov a Litoměřice – Sokolov. První zápasy jsou na programu již tento čtvrtek.

V závěru loňské předčasně přerušené sezony hokejisté Slavie oba zápasy předkola s Třebíčí prohráli. Nyní je tedy čas na odvetu. V letošní základní části dokázali uspět na domácím ledě (7:1) i na Vysočině (3:1).

34. kolo: Slavia – Benátky 7:2 (1:1, 3:1, 3:0)
Branky: 9. Šmerha (Vlček, Pšenička), 22. Bednář, 29. Doležal (Veber, Šteiner), 31. Šmerha (Vlček, Jeřábek), 55. Kafka (Bednář, Kuťák), 56. Šteiner (Jeřábek, Doležal), 57. Bednář (Kafka, Duda) – 10. Jansa (Pabiška, Jiruš), 40. Pabiška (Čederle, Jiruš).
Slavia: Michajlov – Jeřábek, Říha, Duda, Sedlák, Krejčí, Novák, Veber – Kafka, Bednář, Kuťák – Pšenička, Vlček, Šmerha – Ondráček, Poletín, Kružík – Doležal, Šteiner, Všetečka.
Další zápasy: Havířov – Kadaň 5:4, Litoměřice – Ústí n.L. 4:3 sn, Poruba – Prostějov 6:1, Jihlava – Fr.-Místek 3:1, Vsetín – Sokolov 7:2, Kladno – Vrchlabí 6:1, Kolín – Třebíč 3:6.