Zápas byl vyrovnaný, ale střelecky se do třicáté minuty dařilo jen hostům, kteří zásluhou Procházky s Ferencem vedli 2:0. Ve 31. minutě snižoval Šafránek a o chvíli později pak nahozením téměř od vlastní modré srovnal Krstev.

Když se jedenáct vteřin před koncem druhé části trefil na 2:3 Dostálek, tak to nevypadalo dobře, ale třetí dvacetiminutovka patřila domácím. Ti svého soupeře pořádně zatlačili, ve 45. minutě vyrovnal Bahenský a v 52. rozhodl po pohledné individuální akci Robinson!

„Věděli jsme, že se na nás Přerov dotahuje, takže jsou to velice důležité body. Musíme kluky pochválit za hodně odmakané utkání. Nevyvarovali jsme se některých chyb, za což nás soupeř potrestal. Myslím, že jsme nakonec byli o ten gól lepší," hodnotil utkání asistent trenéra Slavie Jan Srdínko.

„Bylo to oboustranně vyrovnané utkání. Soupeř má řadu kvalitních hráčů, což nám dneska dokázal. My jsme v zápase vedli, bohužel nás pak soupeř zatlačil, přišly chyby a v zápase dokázal srovnat. V závěru chybělo to štěstí," dodal přerovský kouč Petr Dočkal.

Eden ve středu 13. ledna čeká veliká bitva, přijede Kladno!

Navrátilec do Slavie Tomáš Andres: Bylo to nečekané, ale jsem rád

Navrátilec do Edenu Tomáš Andres udílel na slávistické střídačce pokyny Pavlu Kašpaříkovi.Marodka ve slávistické kabině přinesla telefonát do Ústí nad Labem a okamžité ukončení hostování útočníka Tomáše Andrese. Tento devatenáctiletý člen širšího kádru juniorské reprezentace se v Edenu ještě v pondělí proháněl v dresu Severočechů, před víkendem stihl jeden trénink a v sobotu si připsal asistenci na vyrovnávací gól Bahenského.

Váš návrat z Ústí nad Labem se hodně urychlil…

Určitě. Bylo to pro mě i nečekaný, nezáleželo to jenom na mě. Jsem za to i rád.

Co jste si z ústeckého angažmá odnesl?

Hrál jsem hodně, kluci mě podporovali, odvezl jsem si spoustu zkušeností. Měl jsem hodně prostoru na ledě a snažil jsem se za odvděčit. Ze začátku se mi dařilo, ale pak mě forma trochu opustila. Odnesl jsem si tedy víceméně pozitivní věci.

Sledoval jste na dálku výsledky Slavie?

Ano, určitě jsem je sledoval. A trochu mě mrzelo, že kluci prohrávali a výsledky šly dolů. Hlavně jsem se soustředil na náš mančaft, nechtěl jsem, aby mě to moc nesvazovalo. Je to ale škoda, že to takhle upadlo.

S nadsázkou se dá říci, že to šlo výsledkově dolů, co jste odešel. Teď jste se vrátil, vyhrálo se, takže je vše ve starých kolejích…

(směje se) Já jsem spokojený, ale určitě to není o mě. Nejsem klíčový hráč, abych tohle rozhodoval.

Jak jste viděl zápas s Přerovem? Jak je v Edenu zvykem, tak Slavia musí prakticky každý zápas dotahovat náskok soupeře. Což stojí síly.

Stojí to síly, ale jsem rád, že jsme to pak od půlky zápasu převzali do vlastních rukou, začali jsme to režírovat a měli víc ze hry. Tím jsme to otočili a i když to ty síly stálo, tak o to je to hezčí.

Pro diváky to byl pohledný zápas. Góly, šarvátky, létalo se nahoru dolů…

Bylo to vypjaté. Pro nás není dobře, když je to nahoru dolu, ale lidem se to muselo líbit.

Teď vás čeká doma Kladno a poté i další týmy ze špičky tabulky.

To budou těžší soupeři, ale věřím, že když budeme hrát odzadu tak, jak máme, budeme si plnit své povinnosti a budeme chodit více do brány, tak bychom mohli tyto soupeře porážet.