Po úvodní výhře s Hradcem Králové podlehl pražský celek ve Vítkovicích. „Předvedli jsme konstantní výkony. Obě utkání byla vyrovnaná, skóre 4:0 proti Mountfieldu příliš neodpovídalo. Ve Vítkovicích jsme nebyli disciplinovaní a některé tresty rozhodly o průběhu zápasu,“ uvedl německý stratég.

Česká soutěž ho překvapila svižností, trochu mu však chybí rozmanitost herních stylů. „Hráči předvádějí rychlý hokej, zajímavý pro fanoušky. Z toho jsem byl nadšený. Týmy jinak hrají hodně podobně, i když předpokládám, že pár z nich se bude lišit. Většinou je to však o důrazném forčekingu a velkém tlaku na obranu,“ prozradil své první dojmy.

Z přípravného zápasu Slavia - Sparta
Sparty? Už ne takové party

V pátek proti Plzni očekává další těžký souboj. „Mají dobrou obranu, rychlý útok, brankáři pracují dobře s holí,“ nastínil soupeře. V brance počítá s Matějem Machovským, v útoku bude opět chybět zraněný Petr Kumstát, naopak premiéru v dresu Sparty si odbude Matěj Beran.

Otazník se vznáší nad navrátilcem Danielem Přibylem, který nadále marodí s kolenem. „Pojede do Regensburgu na kontrolu, aby se zjistilo, jak daleko pokročila jeho rehabilitace, a aby v ní pod dohledem pokračoval,“ vysvětlil Krupp.

Přípravný hokej. Slavia - Sparta 2:3 po pr.
Přípravné derby bylo plné emocí. Výhru po prodloužení brala Sparta

Sparťané byli v prvních dvou duelech hned třikrát potrestáni za porušení nového pravidla o pozdním dohrání. „Po hráčích ale budu i nadále požadovat fyzický hokej, žádné krasobruslení,“ okomentoval trable s novými postihy.

Jinak je Krupp pozitivně naladěný. Práci ve Spartě si užívá, stejně jako život v Praze. „Bydlíme na hezkém místě. Rodina je šťastná, dětem se líbí ve škole,“ pochvaloval si Krupp. Nyní jemu i Spartě začíná první náročná série zápasů. Již v pátek se vydá do Plzně, v neděli přivítá Pardubice.

Hokejová Sparta zahájila přípravu s novým koučem Kruppem a posilami Machovským či Košťálkem.
Snový úvod přípravy. Hokejová Sparta vybojovala pohár