„Řekl bych, že (o našem návratu do extraligy) se více mluvilo, než jsme my hráli. Vše je potřeba odvést v první řadě na ledě a naše výkony v základní části tomu vždy neodpovídaly. Spoustou zápasů jsme se protrápili nebo jsme je dokonce ztratili z velkého vedení. Myslím si ale, že to bylo ku prospěchu věci," řekl Razým po čtvrté výhře nad Českými Budějovicemi, po které Slavia začala slavit postup do baráže.

Krizové situace v dlouhodobé části podle něj tým zocelily. „V play off jsme už hráli trošku jiný hokej. Musím ale přiznat, že po tom, jak jsme hráli v základní části, tak je to pro nás teď milé překvapení," uvedl Razým. Hráči si podle něj dobře uvědomili, že v play off může každý nevydařený zápas znamenat velké problémy.

„Navíc plný stadion hráče vždy nabudí k lepšímu výkonu," poukázal na skutečnost, že stařičký Eden byl v závěru vyřazovacích bojů vyprodaný. „Navíc si kluci uvědomili, o co hrají. Že už není kam couvnout. A taky, když viděli, jak se daří Sašovi (Hylákovi) v brance, tak pak sebevědomí stoupá," podotkl Razým.

Přestávka před baráží

V baráži bude jednoznačným cílem Slavie postoupit zpět do extraligy. „Teď už o tom mluvit můžeme. Dělat to ale na začátku sezony, kdy před sebou máte 52 kol, to není jednoduché. Skončili jsme čtvrtí, což ale pro play off není tak podstatné. Nás však zajímaly výkony a ty nenasvědčovaly tomu, že bychom měli být až tak úspěšní," řekl Razým.

Ten uvítal současnou delší přestávku, ve které si hráči fyzicky i psychicky odpočinou. Navíc mohou doléčit drobné šrámy.

Razým v minulosti řadu let úspěšně působil v extraligové Plzni, s nejvyšší soutěží tak má zkušenosti. Od baráže nečeká jiný hokej, než který Slavia hrála v první lize.

„Jiné to bude tím, že je to baráž. Něco jiného je to hrát o titul, protože člověk chce získat pohár. Tady se žádný nedává, ale hraje se o hodně. O budoucnost celé sezony nebo budoucnost klubu. Extraligové týmy to cítí. Slavia si to prošla loni. Baráž má svoje specifika," dodal Razým.

Čtěte také: Slavia dorazila v semifinále České Budějovice a postoupila do baráže