Jednatřicetiletý Pöpperle, který má i zkušenosti z NHL, dosáhl na 300. extraligový start symbolicky v dresu Sparty, kde strávil kromě jedné sezony v plzeňském dresu celou kariéru v tuzemské nejvyšší soutěži.

"Nevěděl jsem o tom, ale je příjemné, že jsme hlavně vyhráli. Doufám, že těch zápasů mám před sebou alespoň dalších 300, že jich zkrátka bude dost a spousta z nich bude takových, jak se nám povedl dneska," řekl Pöpperle novinářům po drtivé výhře 7:1.

Přiznal, že netušil ani to, jak mimořádně se mu dařilo v posledních vzájemných zápasech s Chomutovem. Naposledy ho při utkání 2. kola ročníku 2013/14 překonal v závěru zápasu Tomáš Divíšek, jeho neprůstřelnost ukončila dnes Ruttova povedená přesilovková rána po dlouhých 297 minutách a 53 vteřinách.

"Asi je to ale fakt o náhodě. Nevím, čím to je nebo není. Nijak jsme tohle neřešili a ani já to nijak neřeším," prohlásil Pöpperle.

Nesmyslný faul

Přiznal však, že čisté konto toužil už při vývoji zápasu udržet s blížícím se koncem celý tým. "Na to, kde jsme, tak dostáváme docela hodně gólů. Chtěli jsme to už s nulou vzadu dohrát, ale bohužel. Udělali jsme nesmyslný faul, který nás poslal do tří a dostali jsme gól. To se stane a do jisté míry je to jedno. Hlavně, že jsme vyhráli," podotkl Pöpperle.

Sparta se zdá být ve velké pohodě a laufu. Počtvrté v řadě zabodovala naplno a nastřílela během této série skvělých 26 branek. "Vypadá to tak, že máme formu. Každopádně když vedete ve třetí minutě už 2:0, tak se hraje jinak a lehčeji. Odehráli jsme další super zápas, soupeře jsme přebruslili a přestříleli. Padá nám to tam v útoku, musíme stejně takhle pokračovat," zdůraznil Pöpperle.

Čtěte také: Sparta opět nadělovala, rozstřílela Chomutov