„Vstoupili jsme do utkání trochu lehkovážně," přiznal Lukáš Klimek, který se na výhře Sparty podílel dvěma góly. „Málo jsme bojovali, nebruslili jsme. Naopak Boleslav na nás vlítla, měli větší chuť hrát," uznal.

Po čtvrté brance sparťanský gólman Danny Taylor střídal a trenér Josef Jandač si vzal oddechový čas. „Nekřičel na nás, nebylo třeba. Jen řekl, co máme hrát – hrát hokej, hrát s pukem, tlačit se do brány, víc bruslit," přiblížil atmosféru na střídačce Lukáš Pech.

A Spartu jako kdyby polili živou vodou. Po šancích Netíka s Dragounem a nastřelené tyčce Čajkovského se prosadili Kumstát a o minutu později Klimek. „Vzali jsme si slova trenérů k srdci a začali jsme konečně hrát náš hokej," líčil po utkání Klimek a pochvaloval si, že Sparta dokázala otočit nepříznivý stav: „Je vidět, že tým má sílu. Nedařilo se, ale zapnuli jsme a teď víme, že to umíme obrátit."

Vyrovnání rekordu

Sparta si díky obratu v zápase připsala 23. domácí výhru, čímž vyrovnal rekord soutěže. Stejnou bilanci měl i v sezoně 2006/2007 Liberec. „Chtěli jsme z O2 arény udělat tvrz a to se nám povedlo," pochvaloval si Klimek. „Myslím, že domácí zápasy dokonce i předčili očekávání, tolik fanoušků nechodilo ani do staré haly," připomněl průměrnou návštěvu, která překonala hranici 7300 fanoušků na domácích zápasech.

Spartu teď čeká dvanáct dní volna a pak čtvrtfinále play off, ve kterém narazí na tým z předkola. „V play off nebudeme chtít v naší hře nic měnit. Chceme se držet systému, který hrajeme a být hladoví po úspěchu. To je totiž hlavní faktor, který rozhoduje," dodal Klimek.

Čtěte také: Sparta s Mladou Boleslaví prohrávala o tři branky, nakonec vyhrála 6:4