„První zápas po zranění byl hodně těžký, hra se mi zdála moc rychlá. Ale postupně se cítím lépe a lépe. Je super, že vyhráváme, pak se člověk do hry lépe dostane," řekl Cingel novinářům. Ze svých gólových příspěvků měl radost. „I díky tomu se do hry dostává člověk lehčeji," uvedl třiadvacetile­tý hráč.

Proti Kometě se do listiny střelců zapsal ve 35. minutě, kdy upravil na 2:1. „Soupeř špatně vyhodil puk a my jsme ho napadali. Michal Dragoun se snažil najít Jirku Černocha před brankou, ale puk se dostal pod nohy mně. Jen jsem si ho přikopl a snažil se střílet bekhendem nahoru," popsal Cingel svoji trefu.

Přestože Sparta vyhrála jednoznačně 5:2, až do závěru druhé třetiny byl zápas vyrovnaný. „Blíží se konec sezony a zápasy už jsou těžké. Každý se snaží připravit na play off a je to hlavně bojovné. Jsme ale rádi, že nám to tam ve druhé polovině utkání napadalo," řekl Cingel.

Hrát naplno až do konce

Klíčem k úspěchu byl i zvýšený důraz před brankou soupeře, díky kterému Pražané vstřelili tři z pěti gólů. „Trenéři nás na to upozorňovali. Že musíme jít více do branky, protože jsme hráli hodně po rozích. A asi měli pravdu," usmíval se člen čtvrté útočné formace domácích. „Museli jsme ale hrát naplno až do konce. Brno má kvalitní tým, a kdyby se dostalo na dostřel, mohlo by to být těžké," řekl.

Sparta je v aktuální sezoně nejlepším týmem na domácím kluzišti. Ve 24 zápasech získala 60 bodů a jen jednou prohrála v normální hrací době. „To je super. I pro diváky je to dobré. Doufáme, že to tak půjde i nadále," přál si Cingel, který si dnes užil i výbornou kulisu. V O2 aréně bylo 10.928 diváků. „Pak se hraje hned jinak. Lidi super fandili a zápasu to dá jiný náboj," dodal.

Čtěte také: Hokejisté Sparty přehráli moravského soka potřetí za sebou