Druhý zápas a druhá výhra, určitě musíte být spokojeni.

Myslím si, že jsme na ledě více dřeli. Naše první lajna hrála velmi dobře a zbytek kádru ji následoval. Dostali jsme špatný gól při prvním střídání, ale dokázali jsme se vrátit do utkání. Takhle musíme hrát. Se zajištěnou obranou. Máme dost kvalitní útok, který si následně vytvoří šance a promění je.

Připsal jste si tři kanadské body, i tady panuje spokojenost?

Upřímně, je mi to úplně jedno. Play-off je o výhrách, ne o kanadských bodech. Potřebujeme ještě dvě vítězství a na to se teď zaměříme.

Jak funguje chemie ve vaší lajně cizinců?

Je skvělé hrát s Robinsonem a Markovičem. Všichni víme, kdo se kde na ledě pohybuje. Jsem za toto složení velmi rád.

S koncem základní části jste vyhráli šest zápasů v řadě, kde se to zlomilo k lepšímu?

Hrajeme dobře a chytře. Utkání v základní části byla podobná tomuto. Nemáme příliš vyloučení, jako jsme měli dříve, což je pro nás důležité. Vždycky nás navíc podrží Saša Hylák. Hlídáme si vlastní pásmo a neděláme kraviny. Hrajeme jednoduchý hokej, máme tah na branku a dokážeme tvořit hru v útočném pásmu.

S jakou taktikou vyrazíte do Prostějova?

Moc toho nebudeme moc měnit. Potřebujeme podat stejný výkon, dominovat na ledě a hrát ze zajištěné obrany. Bude to na jejich ledě těžší, budou se hodně snažit a více bruslit, takže na to se musíme připravit. Pojedeme tam ale pro dvě výhry.

Mohl byste porovnat play-off v Česku a například ve Francii či Rakousku, kde jste také hrál?

Je to podobné, možná o něco delší. Letos je to však takové zvláštní. Nehrajeme finále, ale snažíme se dostat pouze mezi dva nejlepší týmy, abychom hráli baráž. Je to ale super. Pro mě je to perfektní, protože na začátku května budu hrát na mistrovství světa, takže bych měl všechno hezky stihnout.

Poslední minuty obou utkání byly poněkud vyhecované. Myslíte si, že to bylo atmosférou, nebo něčím jiným?

Ani ne, takhle to prostě v play-off vypadá. Musíte být o něco agresivnější a více se rvát a prostě přehrát každého soupeře, se kterým budeme mít tu čest. Vzájemné potyčky k tomu patří. Teď totiž hrajeme o to hlavní, na čem jsme celou sezonu pracovali.

Jak jste si užíval atmosféru?

Bylo to úžasné. Doufám, že lidí bude víc a víc. Zatím byla návštěvnost přes dva tisíce fanoušků, tak věřím, že se to brzy vyšvihne i přes tři.

Máte svou rodinu zde, nebo je v Maďarsku?

Jo jsou tady. Manželka je ale s dítětem doma. Je tu pořád ještě velká zima. Snad se ale někdy přijdou podívat alespoň na třetinu.

Čtěte také: Slavia si ve čtvrtfinále připsala dvě domácí výhry nad Prostějovem