Pražská skupina Lola si hokejové Kladno zamilovala. I proto pro něj před časem složila hit Kladnou hlavou a právě ten se na kladenském ČEZ stadionu v září natáčel.

„Jediné moje přání je, aby klip splnil poselství, které má. Jaké to je, to si v něm musí každý najít sám. Mám z něj ale strašně dobrý pocit uvnitř a to je pro mě nejvíc," řekl Deníku zpěvák skupiny Aleš Petržela s tím, že klip je určen hlavně pro mladé hokejisty. Měl by je motivovat, aby se svým uměním zkusili dostat mezi nejlepší tak, jak se to povedlo Jaromíru Jágrovi.

I proto se na ledě setkává Jágr s mladými kluky, mezi nimiž dostali hlavní role dvojčata Vojta a Jakub Aschenbrennerovi, synové někdejšího borce Kladna a dnes trenéra Radka Aschenbrennera. Jejich spoluhráči z páté třídy PZ Kladno zase nejvíc natáčeli s kladenským áčkem. „Pořád mám před sebou obraz, když proti sobě stáli na ledě. To je pro mě snad nejlepší záběr," říká Petržela, který si od klipu neslibuje nic jiného, než že pomůže mladým hokejistům, aby v duchu textu nikdy nic nevzdávali a bojovali s velkým srdcem a vírou až do konce.

„Tahle věc spadla z nebe a já z ní mám obrovský zážitek. Z lidí, které jsem při natáčení poznal a mám je moc rád," rozplýval se Aleš Petržela.

Zdroj: Youtube

Poděkoval i všem, kteří se na tvorbě klipu podíleli. Ať už manažerce Veronice Matysové, která stejně jako Jan Kregl a tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral obstarala spojení do kladenského klubu. Či filmařům René Šírovi a Mateji Tirpákovi.

Ten v klipu skromně vidí nedostatky, přece jen rozpočet nebyl astronomický a časové možnosti hokejistů v čele s Jágrem nízké. „Dalo se to udělat mnohem lépe, ale zase mě těší reakce, ty jsou dobré," je rád Matej Tirpák.

S Jaromírem Jágrem už pracoval na tvorbě reklamy pro klenoty, to bylo ale v jiných podmínkách. „Točilo se na Floridě, měl na nás celý den a bylo to naprosto skvělé. Dostali jsme lístky na zápas, čímž se mi splnil jeden velký sen. Do hlediště jsem propašoval i kameru, Jarda dal dva góly, tím druhým se stal třetím nejlepším hráčem historie NHL a já ten gól navíc natočil za bránou, kam skóroval. Geniální," lebedil si Matej, podle něhož má klip velkou šanci prosadit se už proto, že v něm figuruje právě slavné číslo 68.

On a Karel Gott jsou podle něj dvě největší persony České republiky. „A pracoval jsem s oběma, což je paráda. Jsou opravdu Top osobnostmi a proto má klip šanci. Bude stačit, když ho Jarda umístí na svůj profil na facebooku," usmál se.

Klip podle něj není jen klipem, ale i motivačním videem pro mladé sportovce. „Nešlo jen o to dělat nějak umění, ale dostat děti víc ke sportu. Jarda tohle při některých svých projektech preferuje. A není to jen o hokeji. Děti mají ve sportu někdy přehnaný respekt a my jim chceme trochu pomoci, aby to tak nebylo," dodal Matej Tirpák a pochválil i svého spolupracovníka Reného Šíra. „Udělal báječnou práci, hlavně na střihu. Bez něj by to mělo poloviční kvalitu."

Hokejisté kladenského áčka na křest klipu nedorazili, museli se připravovat na ranní odjezd k duelu WSM ligy ve Frýdku Místku. Vyslali ale aktuálně zraněného Tomáše Redlicha. „Mě to nadchlo, fakt hodně pěkný. Samotné natáčení bylo trochu únavné, pět hodin na ledě a to už docela mrznete. Ale výsledek stojí za to," měl jasno Redlich.

A nadšený z klipu byl také mládežnický kouč Kladna Jan „Eddie" Kregl, který se skupinou už delší čas dobře zná a občas si společně i zahrají. „Mě nadchla muzika i klima, jaké panuje v celé kapele. Spojení muziky a sportu mám rád. Těší mě, že jsem jim mohl pootevřít trochu dveře prvotní komunikací, protože se znám s manažerkou kluků Veronikou. Finální produkt se mi strašně moc líbí a myslím, že všichni, co se na tom podíleli, jsou nadšení. Věřím, že kapela i díky tomu může naplno prorazit," dodal Kregl.