Za vším hledejte peníze jejich nedostatek v klubové kase. Účetnictví Pražanů se stále pohybuje v červených číslech. Nejsou sponzoři. Vedení v čele s majitelem Vladimírem Pitterem tedy muselo (nuceně v rozběhlé sezoně) zcela přehodnotit cíle. Návrat mezi elitu? Ne, zapomeňte.

Mezi golmanem a domácím týmem probíhal souboj

Po výprasku (junioři dostali v Prostějově třináct gólů) přišlo na řadu posilování, a to zejména díky hráčům, kteří v kádru červenobílých působí formou hostování. Přišli z extraligy, kde hráli druhé housle.

Výsledek? Ani ti zatím neochutnali pocit sladkého vítězství. V týdnu si přivezli z Budějovic prohru o čtyři branky a sobotní utkání proti Benátkám nad Jizerou skončilo 0:3.

Sešíváni chvíli tápali 

Co mohlo funkcionáře těšit? Obraz hry sešívaných nevypadal vůbec tragicky. Jen v proměňování šancí domácí úplně tápali, když nedokázali využít ani jednu z dvaačtyřiceti střel. Zapříčinila to snad forma brankáře Romana Willa?

„Byli jsme lepší. Při vší úctě k soupeři musím říct, že to byl souboj mezi naším týmem a gólmanem," hodnotil trenér Jan Srdínko. Je proto jasné, že Slavia bude potřebovat ještě posílit. Kádr stále není dostatečně široký, poslední utkání fungoval tým pouze se třemi útočnými formacemi.

Slavie hledá hráče 

„Ano, posily dopředu potřebujeme. Teď to řešíme s majitelem, kádr by měl být doplněn," líčí optimista Srdínko.Výběr však je vzhledem k finanční tísni zúžený. Srdínko ale odmítá, že by posily byly pouze do počtu. „Budeme se snažit najít hráče, kteří jsou pro nás akceptovatelní po ekonomické stránce. Hráči na trhu jsou, ale musí splňovat daná kritéria."

Fanoušci jsou frustrovaní

Téma číslo dvě: fanoušci. Jak budou reagovat? Před prvním domácím utkáním po obměně kádru to byl velký otazník. Kolik jich přijde? Budou fandit, nebo bojkotovat? Eden nakonec navštívilo 917 diváků, kteří celý zápas aktivně fandili a podporovali hráče. I po závěrečné siréně byli hráči i přes prohru odměněni potleskem.

„Fanoušci jsou naše důležitá součást a musím říct, že jsem velmi rád, jak fandí. Byli s námi jak v Prostějově, tak v Budějovicích," pochvaluje si kouč. Hráči sice podporu u publika mají, směrem k vedení však panuje ze strany fanoušků silná frustrace. Většina z nich vidí jako jediné řešení odchod vedení a to zejména majitele Vladimíra Pittera.

Fanoušci žádají konkrétní kroky 

„Jediným východiskem ze situace je odchod pana Pittera z klubu, včetně prodeje svého menšinového podílu akcií," prohlásil vůdce hokejové odbočky odboru přátel Jan Vocel. Fanouškovské sdružení také v minulých dnech zveřejnilo na sociálních sítích prohlášení, ve kterém žádá vedení o konkrétní kroky.

Hokejová Slavie. Infografika. Zdroj: Redakce

Čtěte také: Krize Slavie se prohlubuje, opět nedala ani gól. Padlo i Kladno