Tlustému zlomili zápěstí při jeho zatím posledním angažmá v New Jersey Devils. Sice ho po operaci vyléčil, loni trénoval s mateřským Kladnem a následně dostal nabídku na zkoušku z Colorada. Jenže… Neprošel zdravotními testy a ač pořád toužil po NHL, vzal v už rozběhlé sezoně zavděk kontraktem ve finském Oulu. I z něj brzy sešlo.

Zápěstí pořád bolelo a po čtrnácti zápasech, v nichž dal borec z Ješína u Velvar jediný gól, se obě strany dohodly na rozvázání smlouvy. Od té doby Jiří Tlustý hokej nehrál a podle jeho slov se zdá, že už ani hrát nemusí.

Kladno volejbal cz - Jihostroj České Budějovice 3:2, 5. finále Extraliga volejbalu (stav 2:3), Kladno, 23. 4. 2017
Nový univerzál nosí jméno Marcel Gromadowski

„Je to pořád špatné. A možností je už poměrně málo. Uvidíme, jak to nakonec dopadne, ale je tady bohužel možnost, že už to byla moje poslední hokejová sezona," říká devětadvacetiletý hráč, který si přitom svou šanci v NHL musel nejprve v Torontu a pak i v Carolině pořádně vydřít.

Teď ho zápěstí pořád bolí a ani uznávaní lékaři nejsou moc optimističtí. „Moc šancí mi nedávají. V zápěstí jsou zřejmě ještě další zranění a musel bych na další operaci. Nevím, zda se mi do ní úplně chce a koneckonců se do ní nechce ani doktorům. Operace po operaci je vždycky těžká.


Ještě se budeme s doktory budeme dohadovat, co a jak. Zatím se fyzicky udržuji a hraji všechny možné sporty, které mi zápěstí dovolí," tvrdí.
Moc optimistickou tvář ale nemá, chmury převládají. A nabídky z klubů, které by mu i přes jeho stav chtěly dát šanci, ty vůbec neřeší. „Teprve až budu mít nějakou jistotu, tak se budou odvíjet další věci."

Lesní správa Lány
Zadržené pracovníky Lesní správy Lány budou stíhat na svobodě

Na druhou stranu Jiří Tlustý působí tak, že případný předčasný konec kariéry ho nezasáhne nijak tragicky. I když by ho pochopitelně hodně litoval, hokej je jeho životem a řemeslem, které dokonale ovládá. „Je pravda, že by to bylo moc brzy a člověk s tím vlastně nikdy nepočítal. Jenže stát se to může a já jsem tomu blízko. Člověk pak třeba kouká na mistrovství světa, kamarádi na ledě a vy u televize. S pocitem, že už se tam třeba nikdy nemusíte podívat. Psychicky to fakt moc nepomáhá. Nicméně ještě tam nějaká šance je a třeba se ještě něco povede vymyslet," optimisticky uzavřel Jiří Tlustý.