„Určitě jsme spokojení, výhru jsme potřebovali,“ řekl po utkání střelec vítězné branky Tomáš Šmerha.

Slávistům vyšla hlavně úvodní třetina. Když už se zdálo, že se půjde do šaten za bezbrankového stavu, otevřel skóre Aleš Furch a krátce před sirénou se prosadil i zmiňovaný Šmerha. „Puk se odrážel, přistál mi na hokejce a jen jsem to musel přesně trefit k tyči,“ usmíval se.

O první přestávce ale musel být v jihlavské kabině pořádný řev, protože tým z Vysočiny nastoupil do druhé části jako vyměněný a začal přebírat otěže zápasu do svých rukou. „Trochu jsme vypadli z tempa,“ přiznal Šmerda. V té době svůj tým začal držet na dvoubrankovém rozdílu brankář Michajlov, který za pomoci obětavých obránců odvracel jeden útok soupeře za druhým.

Ilustrační foto.
Nová sezona. Slávisté chtějí být lepší, než v té minulé

„Bylo to hodně tvrdé a bojovné utkání, jako vždy s Jihlavou,“ poznamenal slávistický útočník. Klíčové bylo, že i do třetí třetiny šli domácí s náskokem dvou gólů.

„To nám hodně pomohlo. Pořád jsme si drželi vedení a gól na 2:1 inkasovali až deset minut před koncem,“ pokračoval Šmerda a přiblížil tak nervy drásající závěr, kdy se hosté ze všech sil snažili zápas dovést alespoň do prodloužení. Ale to se jim nepovedlo: Michajlov na brance čaroval a po závěrečné siréně propukla na ledě i na tribunách červenobílá radost.

„Jihlava nechtěla nic odevzdat zadarmo, měla veliký tlak, ale naštěstí jsme to urvali,“ těšilo Šmerhu. Slávisté se tak dobře připravili na další utkání. V něm totiž změří síly s Českými Budějovicemi.

Hokejista Jan Novák.
Hokejista Jan Novák: Láska ke hře a touha vrátit Slavii mezi elitu