Čepice na ledě, deset tisíc fanoušků na nohou a hlavním hrdinou okamžiku Richard Jarůšek. Útočník Sparty prožil výtečný večer, soupeře sestřelil vlastně sám. Třikrát prokázal důraz před brankou, překonal Romana Willa a mohl oslavit hattrick.

Brankář Ján Laco.
Sparta posiluje, do brány ulovila piráta Laca

„Dostal jsem příležitost, kterou se snažím splácet góly. Chci být hlavně platným článkem týmu,“ mluvil skromně forvard, který byl největší hvězdou střetnutí.

Sparta Praha - Kometa Brno 3:2
Sparta vyhrála o gól. Kometa expres se vrátil z Prahy bez bodu

Fin vychytal nulu 

Tato akvizice se zatím Pražanům bohatě vyplácí. Jarůšek si připsal už čtvrtou vítěznou trefu, celkem jich ve dvanácti zápasech nasázel devět. S pěti asistencemi to dělá víc jak bod na zápas. Před Vánoci rozhodl utkání s Kometou, včera zazářil proti Liberci. A Spartě se tak po dvou vítězstvích zase dýchá o trochu lépe.

Druhým důležitým pilířem obou sparťanských úspěchů byl gólman Sami Aittokallio. Po nepřesvědčivém vstupu do sezony se konečně dostal do ideálního tempa. „Můžu si výhru chvíli užít, ale čeká nás další zápas a v něm mi poslední výkony žádnou výhodu nedají,“ pravil brankář.

Hokejisté Sparty.
Vítkovické prokletí trvá. Sparta padla s Ostravou pošesté v řadě

Férová rvačka s Jánošíkem 

Finská zeď zastavila všech sedmadvacet střel soupeře a připsala si tak první čisté konto v české soutěži. „Chtěli jsme mu dopřát nulu, takže jsme hráli ke konci zodpovědněji. Je to super gólman, teď je ve formě a přináší nám výhry,“ pochválil Aittokallia útočník Dominik Uher.

Ten byl aktérem posledního vzrušujícího momentu utkání. Dvě minuty před koncem svedl férovou rvačku s Adamem Jánošíkem. „Nebyl moc nadšený, že jsem ho dohrál. Škoda, že to bylo na konci střídání, takže jsme už neměli tolik sil a bitka byla trochu kratší, než jsme předpokládali,“ komentoval situaci sparťanský tvrďák.

Hráči Sparty. Ilustrační foto.
Sparta dotahovala. Vyhráli ale Piráti

Holešovický celek tak fanoušky obdaroval povánoční výhrou nad Libercem. Jediná věc, která je může mrzet, je zranění Zbyňka Michálka. Zkušený bek má po ráně pukem zlomenou čelist.

Kapitán Sparty Jaroslav Hlinka.
Sparťan Hlinka se vrací do akce