Jaromír Jágr je opět v Česku. Hvězda Omsku a Kontinentální hokejové ligy přiletěla v noci z neděle na pondělí. Z jediného důvodu. V úterý se představí v utkání se Slovenskem, které bude odehráno na počest stoletého výročí českého hokeje.

„Je to důležitý zápas. Ale já se těším že uvidím také rodiče, strávím tady čtyři pět dní, pak se vrátím zpátky do Omsku,“ řekl Jágr, který se objevil v příletové hale zahalen do černé čepice. „Nevěděl jsem jaké je tu počasí. V Omsku už mrzne. Radši být připravný než překvapený,“ usmál se.

Šestatřicetiletý útočník potěšil a uklidnil fanoušky. Proti Slovensku nastoupí.

Problémy jeho třísel nejsou vážné. „Teď je mi dobře. Věděl jsem, že to není tak hrozný. V nejhorším by mě tady v Čechách dal dohromady fyzioterapeut Pavel Kolář."

Jágr se podle svých slov také nemůže dočkat opětovné spolupráce s Martinem Strakou, který také v duelu proti Slovensku nastoupí. Pro dřívějšího parťáka z Rangers a současného plzeňského kapitána by ale mělo jít o poslední zápas v reprezentaci.

„Doufám, že si to „Stračena“ rozmyslí, důležité rozhodnutí bude mít jeho manželka (smích). Důležité bude také jak na něj budou reagovat lidi. Mohli by ho nějakým způsobem přesvědčit, aby v nároďáku zůstal. Je to velice platný hráč. Byl bych velice rád, kdyby si to rozmyslel a jel na mistrovství světa," řekl také Jágr.

Celý rozhovor čtěte v úterním vydání Deníku.