Jediná domácí výhra, a to hned z úvodního kola. Jako soupeř třetí Přerov. Slavia nešla do včerejšího utkání jako jednoznačný favorit. Proti moravskému celku však předvedla solidní výkon podpořenými dvěma přesilovkovými brankami a nulou v defenzivě.

RADOST. Volejbalisté ČZU vítězí.
Volejbalisté ČZU v domácí extraligové premiéře přetlačili Benátky

K té výrazně přispěl hrdina s maskou Dominik Frodl Zaskvěl se především v první třetině, kdy předvedl zákrok z říše snů. Tygřím skokem překazil gólovou radost hostujícímu útočníkovi a dost možná tím změnil ráz celého zápasu. „Byl to senzační zákrok, zachránil nám vedení,“ ocenil obránce Jiří Drtina. Ten přidal tři a půl minuty před koncem v dvojnásobné početní převaze druhou uklidňující branku sešívaných. „Řekl jsem si, že se do toho jen opřu a pokusím se vše prostřelit,“ nastínil jednoduchý plán.

Hráči Sparty. Ilustrační foto.
Trápení nekončí. Sparta padla potřetí v řadě

Trochu jsem se bál

Důležitou úvodní trefu zařídil po skvělé Šafránkově přihrávce Zdeněk Kubica. „Trochu jsem se bál. Dal mi to pěkně před prázdnou bránu, ale měl jsem puk pod nohama a musel si trochu couvnout,“ popsal svou třetí trefu v sezoně. Zajímavý výkon předvedl ve svém prvním představení v červenobílém dresu Tomáš Varcovský. Útočník z Plzně loni patřil ke klíčovým mladíkům zlatého juniorského týmu ze západu Čech.

A letos? Hbitý forvard bude ve Slavii působit formou střídavých startů. „Měl hodně prostoru, a přestože přijel dnes ráno, předvedl dobrý výkon,“ pochválil nového muže v sestavě asistent trenéra Jan Srdínko.

NEJLEPŠÍ HRÁČ. David Šůstek vstřelil ve Strakonicích osm branek.
Ostuda. Dukla si ze Strakonic odvezla jen bod

Sympatickým gestem se v závěrečné třetině prezentoval jeden z přerovských hráčů, když odvolal přesilovou hru svého týmu. „Šlápl si na puk, ale rozhodčí to pískli jako faul. Super gesto,“ líbilo se Kubicovi. „Klobouk dolů před ním,“ přidal se také Srdínko.

Slávisté se z domácího vítězství radovali přesně po měsíci. „Nedělali jsme chyby, trochu to začalo lepit. Měli jsme zavřenou modrou čáru, dostávali se k nám jen po chybách. A důležitý byl dnes Frodl, vychytal nám výhru,“ vypíchl hlavní důvody Kubica.

David Kuboš, Marek Šulc, Vojtěch Patočka.
Zápas s Benátkami? Patočka myslí na body i zdravý chrup