„Podali jsme vysoce charakterní výkon. Vsadili jsme na kolektivní pojetí, bojovnost, nasazení, obětavost. Ve třetí třetině jsme si to zkomplikovali, ale bojovností, nasazením a dobrou hlavou, řečeno v uvozovkách, jsme výsledek otočili," pochvaloval si po zápase asistent trenéra Pražanů Zdeněk Moták.

Do první výraznější šance utkání se dostal v páté minutě hostující Bárta, brankáře Pöpperleho však překonat nedokázal. V polovině první třetiny měla Sparta výhodu přesilovky pět na tři, za 59 sekund si však vytvořila jen jednu velkou příležitost, v níž Klimka vychytal Rittich.

Bezbrankový stav se změnil až v 18. minutě, kdy své sólo přes celé kluziště zakončil přesnou střelou Sabolič. Druhou branku Sparty mohli přidat Hrbas nebo Kudrna, Ritticha však překonat nedokázali.

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle vyráží střelu Mladé Boleslavi.Při Švrčkově vyloučení byl ve 27. minutě blízko vyrovnání Hyka, který zakončoval již prakticky do prázdné branky, Pöpperle však skvělým zákrokem hokejkou dokázal puk vyrazit do bezpečí. „Ani jsem nevěděl, že jsem to takhle chytil. Viděl jsem to až ze záznamu na kostce. To je o štěstí… Trefil mi hokejku," přiznal Pöpperle, jenž nahradil v brance nemocného Jana Lukáše.

Následně ale putoval na trestnou lavici Eminger a Mladá Boleslav ve dvojnásobné početní výhodě zásluhou Výborného vyrovnala. Posunout hosty do vedení mohl po Saboličově chybě Jarůšek, Pöpperle však jeho samostatný nájezd zlikvidoval. Podruhé do kabin nakonec odcházeli spokojenější sparťané, Pabiškův faul totiž potrestal Eminger a vrátil domácím vedení.

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle (vlevo), Vladimír Eminger (uprostřed) a Richard Jarůšek z Mladé Boleslavi.Úvod třetí třetiny se však Pražanům hrubě nevyvedl. Hned po dvanácti sekundách prostřelil Pöpperleho Jarůšek, vzápětí byl vyloučen Mikuš a Středočeši otočili vývoj zápasu. O třetí branku se postaral pohotově dorážející Urban. „Zaspali jsme," přiznal útočník Petr Kumstát.

Mladá Boleslav ale vedla jen šest sekund. Hned po buly se totiž k puku dostal Kudrna a vyrovnal. Po dvouminutové přestřelce se hra uklidnila a oba týmy se soustředily více na obranu. Šance přidat čtvrtý gól měli Kudrna a Urban, podařilo se to ale až Kumstátovi v přesilové hře v 56. minutě. „Byli jsme trpěliví a měli jsme i štěstí. I s ohledem na vývoj zápasu jsme věřili, že už vedení udržíme," řekl spokojený Kumstát.

Hosté měli k radosti daleko. „Podařilo se nám otočit zápas (na 3:2), ale bohužel jsme hned inkasovali. Věřili jsme, že alespoň bod v Praze uhrajeme, ale nevyšlo to," řekl útočník hostů Richard Jarůšek. „Podali jsme velmi dobrý výkon, přestříleli jsme soupeře a myslím si, že jsme byli lepší. Bohužel jsme ale vstřelili méně gólů," litoval asistent trenéra Středočechů Marian Jelínek.

HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav 4:3

Branky a nahrávky: 18. Sabolič (Hrbas, Pöpperle), 37. Eminger, 42. A. Kudrna (Sabolič), 56. Kumstát (Pech, M. Procházka) – 28. D. Výborný (Trončinský), 41. Jarůšek (Stříteský, Voráček), 42. Urban (Hyka). Rozhodčí: Šindler, R. Svoboda – D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:2. Diváci: 7091. Třetiny: 1:0, 1:1, 2:2.

Sparta: Pöpperle – Polášek, Švrček, Glenn, Eminger, J. Mikuš, Hrbas – Buchtele, Klimek, Netík – A. Kudrna, Sabolič, Hamilton – Kumstát, Pech, M. Procházka – Dvořáček, Černoch, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.

Mladá Boleslav: Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška – M. Látal, Urban, Pacovský – Hyka, Žejdl, Lenc – Musil, R. Hruška, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Výsledky 26. kola hokejové extraligy

Třinec – Olomouc 1:4 (0:1, 1:3, 0:0), Plzeň – Chomutov 4:0 (0:0, 3:0, 1:0), Brno – Zlín 1:2 (0:1, 0:1, 1:0), Liberec – Karlovy Vary 7:1 (2:0, 3:0, 2:1), Hradec Králové – Pardubice 4:1 (1:0, 2:0, 1:1), Litvínov – Vítkovice 3:1 (2:0, 0:1, 1:0).