Jak z krize ven? Hlas lidu – hlas boží. Říkají si zřejmě na hokejové Spartě.

Holešovickému klubu se nedaří. V extralize mu patří až deváté místo.

ČTĚTE VÍCE: Co trápí hokejovou Spartu? Chyby, produktivita a remízy

A takvymysleli akci pro fanoušky – Tváří v tvář.

Čtvrteční večer, promrzlá tělocvična v prostorách Tesla arény a proti třicítce příznivců oba vrchní manažeři klubu, Petr Bříza a Jaromír Látal. S nimi pak kouč Pavel Hynek a trio zástupců hráčů: David Výborný, Jiří Vykoukal a Michal Broš.

„Mám tu pár otázek, na které hledáme odpovědi už dva a půl roku,“ říká ještě před příchodem klubové delegace Martin Vlk, muž ze sparťanského „kotle“. „Co znamená pár?“ ptá se někdo z přítomných. „Asi tak na tři stránky papíru formátu A3,“ odpovídá mu agilní fanoušek ve sparťanském dresu.

Následuje salva smíchu. Šéfů klubu i hráčů se nakonec ptá nejen on. Otázky padají na všechno. Na bídnou hru týmu, na gólmanský post i na osobní záležitosti ohledně trenérova emočního cítění zápasů.

A nezapomíná se ani na ožehává klubová témata posledních dnů. Třeba na slova Davida Výborného, kdy kapitán nelichotivě mluvil k vlastním fanouškům. „Když se zpětně podívám, nešťastně jsem formuloval slova,“ zní z úst Výborného.

Další těžká otázka přichází až po odchodu hráčů. „Prý si hráči nerozumí s trenérem a uvnitř týmu je podivné napětí,“ zní ostrý dotaz od jednoho z fandů.

Kouč Hynek nehledá výmluvy.

„Došlo k situaci, kdy hráči chodili na tréninky nerozcvičení. A já jim říkal, že místo čtení novin v kabině se mohli rozhýbat,“ vysvětluje trenér. „Ale někdo z novin si to přeložil tak, že hráčům zakazuji číst noviny a koukat na televizi,“ dodává.

Kauzu prý řešil pouze jeden z hráčských agentů. I když i kouč přiznal, že by rád slyšel vyjádření svých „oveček“. Hráči už ovšem ze studené haly odešli po hodině setkání.

To nakonec trvalo hodiny dvě…