Hosté v Edenu vyhráli 3:2 a ujali se vedení 2:0 na zápasy. Místo potlesku a skandování je ale do kabin vyprovodil pouze zvuk startující rolby. „Bylo to úplně šílené,“ přiznal slávistický útočník Vítězslav Bílek. „Bez diváků to postrádá veškerý náboj a nedělá sport sportem. Lidi jsou potřeba, aby nás povzbudili, udělali pěknou atmosféru a my byli v drajvu,“ pokračoval.

Kotouč končí v síti slávistického brankáře Martina Michajlova po střele René Vydareného (není na snímku). Jeho spoluhráč Matouš Venkrbec odvedl dobrou práci na brankovišti.
Rozjetý Motor poslal Slavii domů s dvanáctigólovým výpraskem

Sto. Maximální počet osob, které se mohou setkat na jedné akci. Na střídačkách stáli hráči a realizační týmy, na ledě čtyři rozhodčí, dva za brankami, v boxu časoměřičů čtyři lidé, dva ledaři a několik pořadatelů. K tomu na tribunách hráči obou celků, kteří se pro včerejší utkání nevešli do sestavy, po dvou lidech z klubových webů. A také jeden novinář, který se dostal na stadion až jako poslední, stý.

Kdyby měli fanoušci přístup na zápas, první a druhou třetinu by si hokej užívali. Domácí hráli dobře a za stavu 2:0 to vypadalo, že srovnají stav série. Hosté ale snížili a ve třetí části potrestali domácí nedisciplinovanost a časté vylučování dvěma rozhodujícími góly.

Hokej bez fanoušků

Ale dost o výsledku. Ten se tolik neřešil… Hráči obou celků během dne seděli u zpráv… Bude se hrát? Nebude? Bude, ale bez lidí? Nakonec bylo rozhodnuto, že platí poslední zmiňovaná varianta. „To snad není možné. Člověk si zaplatí hotel na dva dny, vezme si dovolenou a vidí jen jeden zápas,“ stěžoval si na sociálních sítích třebíčský fanoušek Tomáš.

„Od rána jsme četli zprávy, ale museli jsme se připravovat úplně normálně, ignorovat všechno, co zprávy přinášejí,“ přiznal Bílek. „Jsme v rozhodující části sezony, tohle jsme museli vypouštět z hlavy,“ dodal hráč, který za bezbrankového stavu v první části neproměnil trestné střílení.

Utkání 50. kola hokejové extraligy: HC Sparta Praha - PSG Berani Zlín, 1. března 2020 v Praze. Zleva brankář Zlína Libor Kašík a Matúš Sukeľ ze Sparty
Výhra. Sparta dala Zlínu pětku

Do Třebíče se tak jede za stavu 0:2 z pohledu Slavie. Všichni ale budou sledovat, zda sezona neskončí už dnes v kancelářích – jako třeba v Německu. „Může to nastat, víme to, ale musíme se připravovat, jako by se nic nedělo,“ ví Bílek.

Slavia - Třebíč 2:3 (Stav série: 0:2)

Branky a nahrávky: 25. Novák (Vrdlovec, Šmerha), 34. Šmerha (Kuťák) – 35. Václavek (Mlčák, Ferda), 48. Bittner (Šťovíček, Szathmáry), 53. Václavek (Psota, Bittner). Rozhodčí: Čech, Fiala - Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 9:7, navíc Šmerha - Malec 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 0. Třetiny: 0:0, 2:1, 0:2.