Mužstvo Jiřího Kalouse se ve většině zápasů potýká s bídnou střeleckou potencí. Hned v úvodu ukázal tento neduh Miroslav Forman, který měl před sebou odkrytou branku, ale puk se mu svezl po hokejce. Ve svém 300. ligovém utkání se střelecky neprosadil, domácí publikum ale přece jen mohlo slavit.

Natália Hejková.
Natálie Hejková: Uspěje jen ten, kdo neuhne a vytrvá

Skóre otevřel pohotovou střelou z otočky Robert Říčka. Poté se dostala ke slovu dvojice Saponari Pech. První jmenovaný dvakrát asistoval, druhý se zaskvěl dvěma trefami. První z dorážky po nepovedeném zákroku Petráska, druhou tvrdou ranou z prostoru mezi kruhy.

„Pomohly nám přesilovky a důležitý byl druhý gól, který jsme vstřelili dvě sekundy před přestávkou. Stále je na nás ale znát deka. Zatáhli jsme se, byli jsme ustrašení a měli velké problémy,“ řekl úspěšný střelec Pech.

Čeští hokejisté (zleva) Michal Birner, Radim Šimek a Richard Jarůšek na tréninku reprezentace.
Kdo pojede na OH do Koreje? Hokejové opory mizí do zámoří

Skvělý výkon Honzíka

Sparťanské trefy se vešly do úvodních čtyřiceti minut. V závěrečné třetině se domácí jen bránili, hosté vůbec nepřipomínali trápící se soubor ze spodku tabulky. Jako důkaz slouží poměr střel ve třetí části, který se zastavil na číslech 4:23!

Dominik Frodl.
Hrdina Frodl pomohl nulou k vítězství Slavie

Ofenzivní kolotoč Vervy ale vedl pouze k jedinému puku za zády Davida Honzíka. Čtyřiadvacetiletý gólman dostal důvěru potřetí v sezoně a výtečným výkonem pomohl k vítězství. Pražané slavili po třech zápasech, kdy vyšli naprázdno.

„Začali jsme výborně, ale poté se mužstvo možná až moc uklidnilo. Litvínov hrál vabank a byli jsme pod tlakem. Takticky jsme to ale zvádli dobře a podržel nás brankář Honzík,“ prohlásil asistent trenéra Jaroslav Nedvěd.

Hráči Sparty. Ilustrační foto.
Trápení nekončí. Sparta padla potřetí v řadě