Skóre přelévající se ze strany na stranu, spousta osobních soubojů, rozuzlení v prodloužení. Dramatický duel Sparty s Libercem se musel líbit. „Hrál se nadstandardní hokej, střídali jsme si vedení. Zasloužená dělba bodů a opět prohra v prodloužení. Body přibývají, ale tři zápasy v kuse brát jen jeden je málo,“ zhodnotil klání asistent trenéra Jaroslav Nedvěd.

Ilustrační foto.
Šipkařská elita se sjela do Prahy. Je tu další Czech Open

Pražané inkasovali tvrdý direkt hned po patnácti vteřinách hry. Po chybě defenzivy se prosadil Jelínek. „Nedovedu si vysvětlit, proč po týdenní pauze vstoupíme do utkání takovým stylem. Už během rozbruslení se nám zdáli hráči nekoncentrovaní, tak jsme to v kabině vypíchli a stejně jsme předvedli takový úvod,“ nelíbilo se Nedvědovi.

Sparťané se však přece jen chytli

Sparťané se však přece jen chytli a začala divoká přetahovaná. Dvakrát hosté vedli, ale poté přišla jejich další slabší chvilka. Během osmi vteřin dvakrát inkasovali. Znovu však dokázali odpovědět, trefa Jánošíka z prodloužení však přinesla bonusový bod na stranu domácích.

Kapitán Sparty Jaroslav Hlinka.
Sparťan Hlinka se vrací do akce

Na obou stranách se našli dvougóloví střelci. Tygra Bulíře napodobil sparťan Říčka. „Jsem rád, že jsem týmu pomohl. Chtěli jsme ale konečně naplno bodovat. Stále nám chybí pohoda na hokejkách. Nedáváme šance, naopak dostáváme lacinější góly,“ prohlásil útočník Říčka. Spartu nyní čekají tři domácí utkání v řadě, ve kterých nutně potřebuje získat body k většímu klidu.

GÓLOVÁ RADOST. Zdeněk Šenkeřík zařídil svou trefou, že Slávie zůstává v novém Edenu stoprocentní.
Zdeněk Šenkeřík: Vážím si branek v Lize mistrů i z derby „S“