Plzeň přijela na led Sparty ve skvělé formě, se čtyřzápasovou vítěznou šňůrou. To není nic tak převratného, ale tři z těchto čtyř zápasů vyhráli Západočeši s čistým kontem! Inkasovali jediný gól a skóre z této série měli 10:1!

Ujali se rychlého vedení, když se v páté minutě prosadil Přikryl, ale hned vzápětí srovnal Vitouch. Hostům patřila první půle druhé části, kdy je poslal do trháku 1:3 dvěma trefami Suchý. Domácí se ale oklepali ještě před druhou sirénou, o vyrovnání se postarali Horák s Chlapíkem.

Velké drama gradovalo v poslední dvacetiminutovce a deset minut před koncem vrátil Spartě vedení Vitouch. Hosté si situaci v závěru zkomplikovali vyloučením, ale nakonec se dostali i ke hře bez brankáře, do prázdné klece pak pečetil výsledek na konečných 5:3 Chlapík.

Právě Vitouch je nadšený, kolik dostávají mladíci prostoru. "Jsem za to moc rád. Vždycky se snažím dát do zápasu úplně všechno, abych byl prospěšný týmu. Za příležitost od trenérů jsem opravdu moc vděčný. Musím makat dál, abych trenéry svými výkony nezklamal," pochvaluje si. 

"Vstali jsme z mrtvých. Bylo důležité, že jsme to ve druhé části vyrovnali z 1:3 a ve třetí šli poprvé do vedení. Soupeř poté začal tlačit, ale my jsme to ubojovali. Plzeň hraje hodně dobře a aktivně, o to více si vítězství ceníme," těšilo trenéra Sparty Josefa Jandače.

"Myslím si, že jsme si nezasloužili prohrát, předvedli jsme dobrý výkon i aktivní hru. Měli jsme to dobře rozehrané, nejslabší pasáž hry jsme předvedli ve druhé části, kdy jsme se sice dostal do vedení 3:1, ale domácí nám několikrát ujeli. Poslední dějství jsme začali i díky oslabení trošičku pod tlakem, ale i v něm jsme měli šanci. Poté jsme měli tlak, ale bohužel jsme inkasovali my, což zápas rozhodlo," řekl k utkání plzeňský kouč Miloš Říha.

Boleslavští hokejisté v pátek večer podlehli na domácím ledě Spartě 1:4.
Můj dům, můj hrad? Už neplatí. Sparta vyloupila Boleslav

Sparta - Plzeň 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)

Branky: 6. Vitouch (Matuškin, Šmerha), 32. Horák (Kaše, E. Thorell), 38. Chlapík (Pavelka, Šmerha), 50. Vitouch (Šmerha, Prymula), 60. Chlapík – 5. Přikryl (Kindl, Suchý), 22. Suchý, 30. Suchý (Přikryl). Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Lhotský, Svoboda. Vyloučení 3:5. Využití 1:0. V oslabení 0:1. Diváků: 1000.

Sparta: Machovský – Matuškin, Němeček, Polášek, Pavelka, Dvořák, Moravčík, Jurčina – E. Thorell, Horák, Kaše – Forman, Chlapík, Doležal – Prymula, Vitouch, Šmerha – Strnad, Stoljarov, Dvořáček.

Plzeň: Pavlát – Kaňák, Holý, Graňák, Kremláček, Budík, Kindl, Kvasnička – Dufek, Mertl, Lang – Suchý, Bulíř, Přikryl – Blomstrand, Kodýtek, Schleiss – Marcel, G. Thorell, Malát.

Sparťané prožívají hodně nabitý týden, během něhož sehrají hned čtyři zápasy. Po úterní bitvě s Plzní je ve čtvrtek čeká domácí duel s Karlovými Vary, v pátek jedou do Brna a v neděli doma hostí Vítkovice.

Boleslavští hokejisté v pátek večer podlehli na domácím ledě Spartě 1:4.
Pražský hokej: Kdo, kde a s kým tento týden?