„Byl to velmi povedený zápas. Ani nepamatuju, jestli se mi někdy poslední dobou tak zadařilo. Mám z toho radost," usmíval se Laš, který v 47. minutě nejdříve z dorážky upravil na 3:1 a po snížení Sparty v 50. minutě v přesilovce po střele Davida Škůrka udeřil znovu.

Klíčová byla druhá třetina

Klíčová byla podle Laše druhá třetina, ve které Olomouc otočila nepříznivý stav z 0:1 na 2:1. Ve 32. minutě skórovala dokonce ve vlastním oslabení, kdy se prosadil Jan Eberle.

„To byl hodně důležitý gól. Sparta musela jít do třetí třetiny s tím, že to musí trošku otevřít. To se i potvrdilo, šli tam čtvrtým hráčem do napadání, tím se nám dopředu naskytly nějaké příležitosti," podotkl třicetiletý olomoucký útočník. „Nám se podařilo ve druhé třetině vyrovnat a navíc jít do vedení. To nám dostalo do hlav myšlenku, že tady máme šanci."

Olomouc si z formy soupeře nedělala hlavu

Sparta v minulém vystoupení doma, při kterém stejně jako v pátek před vysokou návštěvou vzdala hold složkám integrovaného záchranného systému, rozdrtila druhý Třinec 12:3. Olomouc si ale z formy finalisty Ligy mistrů nedělala hlavu. „Víme, že si nemůžeme vybírat soupeře, kdy se koncentrovat budeme a kdy ne. Vyplatilo se to," uvedl Laš, který si v této sezoně připsal ve 42 zápasech 22 bodů za devět branek a 13 asistencí.

Hráči se snaží myslet pozitivně

Olomouc se díky aktuální formě vzdálila třináctým Pardubicím na 14 bodů a před posledními Karlovými Vary má náskok ještě o bod vyšší. Navíc má ještě další zápas na Spartě k dobru. V boji o únik baráži tak může být klidnější.

„Snažíme se koukat nahoru a přemýšlet pozitivně. Chceme uhrát co nejvíc bodů. Pokud by z toho nebyla ta desítka, tak chceme, abychom měli co nejvyšší náskok. Je to teď příjemné," dodal Laš.

Čtěte také: Sparta podlehla před nejvyšší návštěvou sezony Olomouci 2:4