Vítězný gól přišel hned zkraje prodloužení po nepřehledné situaci v třineckém brankovišti. „Viděl jsem už zdálky, že puk zůstal volně ležet za třineckým gólmanem, tak jsem se tam snažil najet a šťouchnout do toho. Puk jsem trefil, ale ani nevím, jak to tam padlo. Ani to, zda to tam po mně ještě někdo další nedorážel," řekl Hlinka novinářům.

Skvěle načasovaná forma ho díky pěti gólům a pěti asistencím v osmi zápasech katapultovala do čela kanadského bodování play off. „Nevím, zda je to nějaká forma, ale pro nás je důležité především to, že jsme dosáhli na vítězství, které jsme potřebovali," uvedl Hlinka.

„Jsem samozřejmě rád, že mi to tam padá, ale hlavně, že to pomáhá mužstvu. Série je zase zpátky, jedeme do Třince a pokusíme se vyhrát i tam. Doufám, že jsme schopní takový výkon předvést i v Třinci," řekl.

Sparta byla po celý zápas o trochu aktivnější, ale nedařilo se jí rozhodnout. „Možná jsme nějaké šance měli a něco jako optická převaha byla na naší straně, ale Třinec je zkušené mužstvo. Nejsou tam žádní špatní hráči, je to vítěz základní části a my nemůžeme čekat, že je budeme nějakým způsobem válcovat," uvedl Hlinka.

Hecování diváků

Pražanům nejvíce teklo do bot, když po trefě Jiřího Polanského prohrávali. Právě Hlinka však nedlouho poté vyrovnal. A stejně jako ve středu si svůj gól naplno užil a hecoval diváky, což u něj nebývá obvyklé.

„Trošku víc mě to vtáhlo a v tu chvíli jsem to cítil, že jsme diváky potřebovali. Bylo to spontánní, určitě to není o tom, že bych si tu chtěl honit svoje tričko," řekl Hlinka, jenž v prodloužení rozjásal i svou dceru. „Dneska je jí 12 let, tak jsem moc rád, že jsme jí tímhle udělali radost a celý její večer není nějak zkažený," podotkl.

Slova chvály měl pro Hlinku asistent trenéra Zdeněk Moták. „Opravdový bojovník se srdcem na správné straně. Tyhle dva domácí zápasy jsou určitě jeho," uvedl Moták.

Hlinka věří, že se sparťané udrží na současné vlně po zbytek série. „Bezprostředně po zápase cítíme vnitřní sílu, ale zítra bude nový den a v sobotu nový zápas. Musíme zůstat nohama na zemi a do Třince jet zase vyhrát. O jeho síle víme a je třeba ji respektovat, ale když budeme hodně bruslit a hrát svoji hru, máme určitě šanci uspět," řekl Hlinka.

Čtěte také: Hrdinou byl Hlinka. Sparta srovnala semifinále, Třinec už plánuje odvetu