včera 15:20 5 Palmy: exotické krásky, které si můžete pěstovat doma i na zahradě Domovina palem je sice v tropech a subtropech, ale některé lze pěstovat i u nás. Díky svým…
Zvířecí deník 22.2.2021 21 Psi jdou na dračku. Ze zvířecích útulků rychle mizí hlavně ti menší a mladí Dafné už leží s paničkou na gauči, také Rex už se svými novými parťáky řádí na procházkách. Hned…
21.2.2021 4 Čas můžete měřit originálně. Vyrobte si vlastní nástěnné hodiny Bez hodin si život už neumíme představit. Jsou užitečné, ale současně slouží jako dekorace každé…
Gastronomie 21.2.2021 Rychlé lívanečky na snídani: recept není náročný a peněženku nezruinuje Pikud máte chuť na luxusní sladkou snídani, vyzkoušejte recept na úžasné lívance podle…
Zvířecí deník 20.2.2021 8 Hmyz je potravinou budoucnosti. Nejen pro lidi, ale nejspíš i zvířata O jeho užitečnosti a nezastupitelnosti v ekosystému planety nepochybujeme. Ale pohlížet na hmyz…
Zvířecí deník 20.2.2021 17 K neuvěření. Na Opavsku přivedla koza rekordmanka na svět rovnou paterčata /FOTOGALERIE/ U domu paní Miroslavy Grellové ve Velkých Heralticích na Opavsku je po celý rok…
19.2.2021 Korálkovým vyšíváním se i obyčejné šaty povznesou na společenskou úroveň Náramky a náhrdelníky si navlékají už malé slečny. Vyšít ale korálky třeba ornament na kabelku či…
17.2.2021 Nová sezona, nová výbava do vaší dílny. Poradíme vám, jak si zvelebit váš stůl Centrálním místem každé dílny je vždycky velký pracovní stůl. Měl by být pořádně nasvícený a…
Zvířecí deník 16.2.2021 19 Manželé tvoří v Krušných horách exotiku. Začalo to andulkami, teď chovají lamy Když začala před lety jako vysokoškolačka Alice Janstová v Praze studovat tamilštinu, zřejmě ji…
Zvířecí deník 15.2.2021 27 VIDEO: Hroši mají svátek. Slaví i Zoo Ostrava, podívejte se na 50 let chovu /FOTOGALERIE/ Převlečená velryba nebo říční kůň? V obou případech je řeč o hroších. Den po svátku…
Gastronomie 14.2.2021 Moučník s červeným srdcem: recept není žádná věda a výsledek ohromí Ať už Valentýna slavíte nebo ne, je to fajn příležitost upéct něco srdíčkového, třeba krásný…
14.2.2021 6 Vyrobte si do dílny organizér z palet a už nikdy nebudete hledat šroubky Můžete je použít jako stojan pro balkonové květiny, zahradní nábytek, ti šikovnější si z palet…
Gastronomie 13.2.2021 Valentýnské mňam psaníčko: dezert z tvarohového těsta rozněžní každého Zkuste překvapit svůj protějšek zamilovaným dezertem z tvarohového těsta. Pokud ho doladíte…
Zvířecí deník 13.2.2021 17 Nenechte se zmást prvním dojmem. Chovatelka: Doga je něžný obr s velkým srdcem Agdaris je mladou chovatelskou stanicí, založenou před necelými třemi lety. Má za sebou pouze…
Gastronomie 11.2.2021 Připravte si s dětmi jejich oblíbené recepty, ušetříte tím spoustu času Koronavirová pandemie a s ní spojená karanténa, home office a zavřené restaurace. To vše nás…
Gastronomie 9.2.2021 8 Masový věnec: teplý chutná nejlépe, ohromíte s ním nejen hosty Vypadá efektně a chutná nebesky. Masový věnec je stvořený k omráčení návštěvy při rodinné oslavě.…
Zvířecí deník 8.2.2021 11 Návrat po sto letech. Na Příbramsku se objevila kočka divoká Výskyt kočky divoké se zhruba po sto letech podařilo zdokumentovat v okolí Dobříše na Příbramsku.…
7.2.2021 11 Jak vylepšit zrcadlo? Vyrobte na něj vlastní rám z dřevěných plotovek Dříve než se svého zrcadla zeptáte, kdo je na světě nejkrásnější, udělejte z něj to…
Gastronomie 7.2.2021 Rychlé tvarohové koblížky bez kynutí: recept je jednoduchý a výsledek skvostný Čerstvé koblihy jsou velmi oblíbené snad v každé rodině. Zkuste vytvořit variantu, kterou zvládne…
Zvířecí deník 6.2.2021 8 Muflon, amur nebo myš domácí. Experti řeší, které druhy sem nepatří Na konci ledna prošla Poslaneckou sněmovnou v prvním čtení novela zákona o ochraně přírody a…
Gastronomie 4.2.2021 6 Pivo jako ingredience. Základem je na vaření vybrat kvalitní pivo Možná toho o pivu víte hodně. Možná víte i mnohé o vaření. Teď ale můžete zjistit, jaká piva se…
Gastronomie 3.2.2021 Pudingoš s kakaem: chuťově i vzhledově vymazlený moučník Máte chuť na vynikající moučník od foodblogerky Markéty Chovanové? Vyzkoušejte pudingoš - závin z…
Zvířecí deník 3.2.2021 7 Pes není plyšová hračka. Co musíte udělat, když si chcete přivést domů štěně? Pořízení zvířecího společníka je rozhodnutí, které byste měli předem pečlivě zvážit. I v případě…
Gastronomie 2.2.2021 4 Recepty s brusinkami: Chutnají skvěle a ještě prospívají zdraví Díky vysokému obsahu vitaminů C, E a dalších antioxidantů se tyhle lehce nahořklé červené bobule…
Zvířecí deník 1.2.2021 17 Pomohly karanténa i čipování. Zájem o zvířata z útulků stoupl Všechno zlé je k něčemu dobré si mohou říkat někteří provozovatelé středočeských zvířecích útulků…
Zvířecí deník 30.1.2021 21 Množení psů nese vážná rizika. Voříšci končí v útulcích, hrozí jim i smrt Množírna. Řada milovníků zvířat si pod tímto pojmem představí vyhublé psy živořící v klecích a…
27.1.2021 11 Herec a vespař David Matásek: Hlavní je, abych ty krasavice udržel pojízdné Nejdříve to vypadalo, že s hercem Davidem Matáskem povedeme rozhovor přes Skype, každý ze svého…
26.1.2021 9 Bylinky mohou doma vonět i v zimě. Stačí dodržet několik rad Že se voňavých lístků oregana nebo bazalky nemusíte vzdávat ani v zimě, je zbytečné připomínat.…
Zvířecí deník 26.1.2021 10 V Zoo Tábor se ptačí chřipky nebojí, opeřence mají perfektně izolované Výskyt ptačí chřipky na Táborsku nezaskočil ani vedení Zoo Tábor. Opatření, které nařídila…
Gastronomie 24.1.2021 5 Veganský životní styl je filozofie, za kterou se vydává čím dál víc Čechů /RECEPTY/ Začněte nový rok odlehčeně. Inspirovat se můžete ve veganské kuchyni. Je nejen zdravá,…
Zvířecí deník 23.1.2021 29 Nutriím se daří. Za roztomilým zjevem se ale skrývá hrozba Počty vodního hlodavce, který je invazivním druhem, se ve městech zvyšují. Ve volné přírodě nemá…
Gastronomie 21.1.2021 Polévka z červené řepy: díky smetaně a jablku se stane nezaměnitelnou lahůdkou Krémová polévka z červené řepy, zjemněná jablkem a smetanou patří mezi oblíbené recepty…
Zvířecí deník 19.1.2021 6 První zvířecí krematorium v Ostravě budí emoce. Lidé píší petici /ANKETA ČTENÁŘŮ/ Ještě v letošním roce by v Moravskoslezském kraji mohlo vzniknout první zvířecí…
Gastronomie 19.1.2021 27 Tradiční vesnická zabijačka přichází znovu do módy. Na co vše nezapomenout? Zima se od nepaměti pojí s tradiční vesnickou zabijačkou. A ta zase přichází do módy. Ti praví…
Zvířecí deník 18.1.2021 18 VIDEO: Podívejte se, jak v Zoo Ostrava v zimě a mrazu venčí slony Přestože patří sloni indičtí mezi teplomilná zvířata, nebojí se středoevropské zimy a i v tomto…
Gastronomie 17.1.2021 Chutné a rychlé. Domácí nudličky dají polévce nezaměnitelnou chuť Nudle do polévky. Můžete je koupit v obchodě, ušetří vám práci. Pokud však ochutnáte domácí nudle…
Zvířecí deník 16.1.2021 Nelegální pasti na myši způsobují krutou smrt. Hrozí milionové pokuty Nelegální čelisťové a lepové pasti na hlodavce způsobují zvířatům trýznivou smrt. Pokuty za…
Zvířecí deník 11.1.2021 48 Opatrně a tiše, v oboře ve Fryčovicích na Ostravsku uvidíte krásné jelence /FOTOGALERIE/ Naučná stezka Sovinec. Tak se jmenuje vyznačená trasa se zastaveními, ležící v…
Zvířecí deník 10.1.2021 39 Policejní koně: Není to jen o tom, že si na zvíře sednete, říká expert Stojí před rozvášněným davem fotbalových fanoušků. Ti lidé křičí, poskakují a divoce gestikulují.…
Zvířecí deník 9.1.2021 13 Ekochovy se bojí krachu. Kvůli nařízení proti moru Zvířata chovají s maximálním respektem vůči nim i přírodě kolem, čímž si dobrovolně ukrajují z…
Gastronomie 9.1.2021 Jablkový koláč se smetanou: víkendový skvost nejen pro návštěvu Obrácená nekynutá jablečná buchta vylepšená vrstvou lahodné smetany. Vyzkoušejte tento skvělý…
Zvířecí deník 5.1.2021 8 Nepostradetelní pomocníci. Psí čich nemohou stroje nahradit, ví záchranář Jsou nepostradatelní. Fenka Cita zachránila malého ztraceného chlapce, má za sebou desítky…
Zvířecí deník 4.1.2021 Samec žirafy, los, zmije a možná i tygři. Do brněnské zoo přijedou nová zvířata Řada nových zvířecích obyvatel potěší v roce 2021 návštěvníky brněnské zoo. Ve výbězích se objeví…
Gastronomie 1.1.2021 10 Novoroční mlsání: čočka nemusí byt jen na kyselo, existují i sladké recepty Na Nový rok byste podle tradice měli jíst čočku, aby se vás držely peníze. Tuto zdravou luštěninu…
Gastronomie 31.12.2020 Silvestr nemusí být plný cukru a tuku. Low-carb alternativu vaše tělo ocení Doba a životní styl se kromě stresu vyznačují nadbytkem nevhodných potravins přemírou cukru a…
Zvířecí deník 30.12.2020 6 V Jizerkách se usadili vlci. Na severu Čech vznikla dvě nová teritoria /FOTOGALERIE/ Rozšiřují se. Potvrzují to fotopasti. Doposud v Libereckém kraji patřilo k oblastem…
Zvířecí deník 30.12.2020 7 Přežil vlastní smrt. Amazonský predátor má mnoho zbraní, ale i fatální slabinu Je naprosto výjimečný. A vzácný. Žije jen v povodí Amazonky, dorůstá i tří metrů délky a váhy 200…
28.12.2020 10 Skvělá zábava našich předků. Sněžnice znali už před 8000 lety, v módě jsou i teď Když přírodu pokryje sníh, můžete vyzkoušet zábavu našich předků. Sněžnice. Překonáte na nich…
22.12.2020 7 Jak správně zabít a vykuchat kapra: hlavní je rychlost a šetrnost Netroufnu si napsat, že štědrovečerní stůl bez kapra si neumí představit většina Čechů. Ale…
Gastronomie 20.12.2020 Vánoční madlenky. Pokud se dodrží správný postup, budou lehké jako sníh Znáte madlenky? Jde o typické francouzské pečivo, které má tvar mušličky. Pokud se bude držet…