Jarní salát se zakysanou smetanou

Budeme potřebovat:

4 vejce
1 svazek ředkviček
1 balení polníčku nebo rukoly
1 balení čerstvého sýra
4 plátky toastového chleba
1 plátek másla
sůl
pepř
1 zakysaná smetana
2 lžíce medu
10 lusků cukrového hrášku
limetka

Polévka z medvědího česneku
Sytě zelená polévka z medvědího česneku: recept, který nadchne svou chutí

Postup:

Nejprve dáme vařit vodu do kastrůlku. Jakmile začne vřít, vložíme vajíčka a vaříme je na „hniličko“. Poté je vyjmeme a zchladíme studenou vodou. Na dresing smícháme zakysanou smetanu, hořčici, ochutíme solí a pepřem. Veškerou zeleninu omyjeme, očistíme a smícháme v míse. Toastový chleba nakrájíme na kostičky a opečeme krátce na másle na pánvi dozlatova. Salát ozdobíme vajíčky, čerstvým sýrem, zakápneme limetkou, ochutíme dresinkem a posypeme krutonky. Můžeme přidat i pár kuliček hroznového vína, dodají salátu svěžest.

O Markétě
Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také  na Instagramu a Facebooku.