Rychlý chlebíček, který můžete péct i bez droždí

Budeme potřebovat:

150 g hladké mouky
1 pytlíček kypřicího prášku nebo sušeného droždí
3 vejce
80 ml oleje (nejlépe olivový, se slunečnicovým nebo řepkovým to půjde taky)
150 ml mléka
200 g sýra (dala jsem goudu)
150 g šunky (nebo uzené či slanina)
Nasekané zelené bylinky (jestli nemáte čerstvé, tak použijte aspoň třeba sušené oregano nebo italské bylinky či cokoliv co máte rádi)

Postup:

Máslem vymažeme formu na chlebíček a dáme rozehřát troubu na 175 °C. V misce si metličkou rozšleháme vajíčka, přidáme i mléko, olej, mouku se sušeným droždím (pro jistotu kynutí dávám pár zrnek cukru), nakrájený sýr a šunku na kostky, bylinky a klidně ještě něco navíc, jak je psáno v úvodu. Promícháme a dáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C, dozlatova, tedy asi 30 minut. „Nesušte“ ho v troubě zbytečně dlouho, ať zůstane vláčný.

O Markétě

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. Je autorkou blogu Markéta v troubě. O své umění se s Vámi pravidelně podělí v našem seriálu. „Vaření a pečení je pro mě největší koníček a baví mě dělat dny lahodnější a krásnější. Nejvíce mě hřeje u srdce, když mi ostatní posílají fotky povedených pochoutek, které vytvořili právě na základě zveřejněných receptů. Tak se nechte inspirovat také a třeba si obohatíte svůj repertoár jídel, která si vaříte doma,“ říká Markéta s úsměvem.

Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.