Čokoládové truffles

Budeme potřebovat:

  • plechovka Salko (tradiční, slazené kondenzované mléko, cca 400 g)
  • 160 g kakao holandského typu

Postup:
Do rendlíku nebo malého hrnce vylejte obsah plechovky kondenzovaného mléka a zahřejte jen tak, ať je horké, nevařit. Poté odstavte, prosejte kakao a promíchejte, ať se vše spojí a nezůstanou žádná nerozmíchaná místa.

Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb uspořádala ve Frýdku-Místku 7. ročník celorepublikové soutěže cukrářů Podbeskydský ještěr.
OBRAZEM: Cukráři soutěžili ve Frýdku-Místku. Jejich díla vás dostanou

Poté přendejte na potravinářskou folii (klidně folie na talíři nebo v misce), přitiskněte folii i shora a dejte do lednice, alespoň na 2 hodiny.

Po vychlazení oddělejte shora folii, posypte ještě kakaem, nakrájejte na čtverce a každý čtverec zakulaťte do kuličky.

Obalte v kakau a máte hotovo.

Skladujte v lednici.

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.