Jakub Pátra pěstuje chilli papričky ve fóliovnících nedaleko Mělníka.
Zdroj: Deník/Barbora Tesnerová
Zdroj: Deník/Barbora Tesnerová
Papričky Medusa, které chutnají po melounech, jsou sladké. Stupeň jejich pálivosti je 50 SHU.
Zdroj: Deník/Barbora Tesnerová
Jakub Pátra pěstuje chilli papričky ve fóliovnících nedaleko Mělníka.
Zdroj: Deník/Barbora Tesnerová
Nejméně pálivými papričkami, které jsou ve fóliovnících k nalezení, jsou malé Chupentinho Alaranjado. Ty mají pouze 20 SHU.
Zdroj: Deník/Barbora Tesnerová
Těmto zvonečkům se říká Bishop Crown (biskupská koruna) a pálí silou 30 tisíc SHU.
Zdroj: Deník/Barbora Tesnerová
Chilli papričky. Ilustrační foto.
Zdroj: Deník/Barbora Tesnerová
Jakub Pátra pěstuje chilli papričky ve fóliovnících nedaleko Mělníka.
Zdroj: Deník/Barbora Tesnerová
Black Pearl neboli černá perla má pálivost 25 tisíc SHU.
Zdroj: Deník/Barbora Tesnerová
Na pětadvaceti metrech čtverečních dozrává Jakubu Pátrovi dvaatřicet druhů chilli různé pálivosti i tvarů. Například Atomic Starfish, která pálí silou 30 tisíc SHU, vypadá jako patizon.
Zdroj: Deník/Barbora Tesnerová
Na pětadvaceti metrech čtverečních dozrává Jakubu Pátrovi dvaatřicet druhů chilli různé pálivosti i tvarů. Například Atomic Starfish, která pálí silou 30 tisíc SHU, vypadá jako patizon.
Zdroj: Deník/Barbora Tesnerová
Jakub Pátra pěstuje v současné době ve svých dvou fóliovnících nedaleko Mělníka dvaatřicet druhů chilli papriček. Jsou mezi nimi i Habanero Red Savine s pálivostí 577 tisíc SHU.
Zdroj: Deník/Barbora Tesnerová