"Jde o dvacátý ročník, proto máme nejvyšší odměny v historii. Rovněž jsme chtěli mít v každé skupině zahraničního účastníka, ale když se do pražské a mladoboleslavské skupiny přihlásily silné české kluby, tak jsme od tohoto záměru ustoupili," řekl novinářům ředitel turnaje Aleš Kolář.

Nejatraktivnější skupinu uvidí fanoušci v Mladé Boleslavi, kde se vedle domácího výběru představí i Jablonec s Libercem. Skupinu doplní druholigový Varnsdorf. Také v pražské skupině se utkají tři prvoligové celky Bohemians, Hradec Králové a Příbram společně s druholigovým Táborskem.

Oproti minulému ročníku se moravská skupina přesune z Vyškova zpět do Brna, kde domácí Zbrojovka vyzve lídra druhé slovenské ligy Skalicu a druholigové týmy Znojma a Pardubic. Změna nastala i ve skupině D, která se z Olomouce přestěhovala do Frýdku-Místku. Tam se střetnou domácí výběr, Vítkovice, druholigový slovenský Poprad a zástupce druhé polské ligy Bielsko-Biala.

V lednovém turnaji tak chybí obhájce prvenství Zlín. "Zlín zvolil jiný model přípravy. Mají nový umělý trávník a termínově se jim to nehodilo," vysvětlil Kolář. "Chybí i další tradiční účastníci Olomouc a Ostrava, jelikož vzhledem k pozdějšímu startu druhé ligy mají hráči až do 15. ledna volno," dodal.

Přímé přenosy z vybraných zápasů bude vysílat TV Tipsport, o dalších televizních kanálech se zatím jedná. Patrony turnaje se letos stali bývalí reprezentanti Karel Piták a Erich Brabec, který Tipsport ligu vyhrál v roce 2014 s Bohemians.