Dvacetiletý stoper, který ještě před rokem a půl kopal za olomouckou rezervu, teď dostal za úkol střežit Jamieho Vardyho, jednoho z nejlepších útočníků Premier League. Obstál. „Odehrál skvělý zápas. Je vidět, že má fotbal v krvi,“ ocenil pak Zimův výkon v duelu Evropské ligy proti Leicesteru slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Vardy se prakticky nedostal do koncovky, sešívaní zadáci obávaného kanonýra vymazali. Pečlivá příprava na elitní anglický celek se rozhodně vyplatila. „Byl jsem rád, že se poměřím s Vardym, těšil jsem se na tu výzvu. Bylo to těžké, ale naštěstí neskóroval,“ ohlížel se Zima za bezbrankovým duelem.

S výjimkou lehkého zaváhání v úvodu se náročné mise zhostil s grácií. To samé ostatně platí o celé Slavii: favorizovaní hosté si pár šancí vypracovali, ale čeští šampioni je nakonec přestříleli.

Úvodní zápas 2. kola vyřazovací fáze Evropské ligy 18. února 2021: Slavia - Leicester
Naděje žije. Slavia se vyrovnala favoritovi, a tak má šanci na postup

Vardy příliš vidět nebyl, to ale neznamená, že jeho strážce měl snadný život. Naopak. „Bylo těžké ho hlídat. Jamie Vardy má trochu jiný styl než ostatní útočníci, museli jsme si na něj dávat pozor. Pořád zkoušel ty svoje náběhy náběhy, naštěstí nedostal moc balonů za obranu,“ vylíčil Zima své potýkání se slavným sokem.

Mladý obránce byl s výsledkem 0:0 docela spokojený, i když… „Na jednu stranu jsme rádi, že jsme nedostali gól, na druhou stranu jsme ovšem trochu smutní, že jsme žádný nevstřelili. Mohlo to dopadnout i lépe,“ povzdechl si Zima.

Remíza je podle něj spravedlivá. A stejně jako ostatní slávisté věří, že příští týden se podaří Vardyho a spol. znovu ustrážit a vyválčit senzační postup.