Jedním z hrdinů zápasu Bohemians s Karvinou byl David Bartek. Záložník domácích hýřil aktivitou vstřelil úvodní branku a měl proti svému bývalému spoluhráči, brankáři Berkovcovi, ještě další dvě šance. Ty už sice neproměnil, ale zastoupil ho Milan Jirásek, který pár minut před koncem definitivně rozhodl. „Zamkli jsme Karvinou a bylo jen otázkou času, kdy její val prorveme,“ neskrýval Bartek spokojenost. Aby také ne. Vždyť Klokani mají ze dvou střetnutí čtyři body. 

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc
Tápající Sparta míří do Boleslavi. Tahák je tady!

Po pěkné akci jste vstřelil vedoucí gól. Jak se vše seběhlo?

Naznačil jsem protipohyb, že půjdu na zadní tyč, šel na prostředek, Ruda Reiter mi balon výborně naservíroval a na mě už zbývalo jen abych prostřelil gólmana. Jsem rád, že jsem zrovna Berkymu góla dal.

Ve druhém poločase jste měl další dvě šance. Už jste vašeho bývalého spoluhráče nechtěl znovu pokořit?

(směje se) To ne, já bych ho rád rozesmutnil i podruhé, ale dostal jsem míč hodně pod sebe a ke mně dobře přistoupili obránci. A předtím jsem ho špatně trefil, akce šla zakončit lépe.

Poslední dobou gólů moc nedáváte, jak si tohoto ceníte?

Kluci si ze mě dělají srandu, že dám jeden gól za rok. Doufám, že nemám vystříleno. Je pravda, že na záložníka moc branek nedávám. O to více jsem rád, že jsem mohl pomoct mančaftu ke třem bodům.

Chválil jste Reitera za skvělou přihrávku, jak jste viděl jeho výkon v ligové premiéře v dresu Bohemians?

Ruda je extrémně rychlý hráč, chtěli jsme ho využívat a dávali mu balony za obranu. Dokázal si obhodit obránce a z toho jsme těžili. Rychlost je jeho obrovská přednost a jestli tak bude hrát i nadále, půjde o naši velikou sílu. Předvedl skvělý výkon.

Po remíze na Spartě a výhře nad Karvinou máte čtyři body. Cítíte veliké uklidnění?

S Karvinou jsme chtěli samozřejmě vyhrát. Kdyby se to nepovedlo, byli bychom zklamaní. Do zápasu jsme dali vše a druhou půli jsme Karvinou zamkli před bránou. Bylo otázkou času, kdy její val prorveme, a to se zaplaťpánbůh Jirasovi povedlo. Skvělý start.

Možná až nečekaně skvělý.

Máte pravdu, pro nás je lepší, když se s námi nepočítá. Můžeme překvapit. Je dobře, že se nám utkání povedla, ale takhle musíme pracovat dál, ať bodujeme co nejčastěji. 

Trenér před Spartou říkal, že je vše ještě hodně syrové a že si výkon bude sedat několik týdnů. Možná už si sedl?

Můžeme hrát mnohem lépe. Díky tomu, že máme čtyři body, jsme relativně v klidu, než kdybychom neuhráli nic a byli nervózní.