"Výhra je příjemná, ale hlavní je, že jsme nedostali gól," řekl Krejčí novinářům na pražském letišti. "Ale pořád je to jen jedna branka a bylo by dobré ještě jednu vstřelit," dodal český reprezentant, který byl i u posledního pokusu Sparty postoupit do osmifinále Evropské ligy.

V sezoně 2012/2013 narazili Pražané na Chelsea a s pozdějším vítězem soutěže vypadli po dramatickém průběhu, když londýnský klub rozhodl těsně před koncem odvety. "Tehdy jsme favorité také nebyli a když jsem tam letěl, tak jsem byl pořádně vykulenej, protože to pro mě byl jeden z prvních velkých zápasů," vzpomínal.

Větší zkušenosti

"Teď si uvědomujeme, že to máme dobře rozjetý a určitě chceme postoupit dál," přidal Krejčí, podle kterého by Spartě mohly pomoci i větší zkušenosti. Zatímco Krasnodar totiž hraje v Evropě teprve podruhé a je poprvé ve vyřazovací části, český klub hraje poháry pravidelně.

Sparta se navíc v Evropské lize může pochlubit devítizápasovou sérií bez porážky a navíc v každém venkovním zápase dokázala skórovat. Krejčí ale podobné statistiky nesleduje. "Někomu to možná zvedá sebevědomí, mně ale ne. Nijak nad tím nepřemýšlím, i když jsem samozřejmě rád, že neprohráváme a bylo by skvělé, kdybychom neprohráli ani v Krasnodaru," dodal.

Čtěte také: Sparta před odvetou EL srazila Boleslav. Ščasný: Ale úplně pohledné to nebylo