Na zápas ČR - Dánsko přišlo 15947 diváků, což je nejvyšší návštěva na reprezentaci do 21 let na našem území v historii.

„Jinak všechno, až na drobnosti, funguje podle našich představ," řekl předseda Organizačního výboru ME Petr Fousek. „První hrací den v Praze neodhalil žádné zásadní organizační problémy a zaznamenali jsme i pozitivní hodnocení UEFA, které deklaroval člen Výkonného výboru UEFA František Laurinec," doplnil Fousek.

Velmi kladný ohlas při zahájení v Praze zaznamenali organizátoři na slavnostní zahájení, které chválili fanoušci i představitelé UEFA. První dva zápasy nabídly zajímavé výkony týmů a velmi dobrou atmosféru v ochozech, kde divácká návštěva naplnila předpoklady.

„České" utkání v Edenu bylo fakticky vyprodané, přestože někteří diváci zjevně na svá místa nestihli dorazit. Návštěva čítající 15947 diváků přesto byla blízko maximální kapacitě pro toto utkání, která se kvůli bezpečnostním a mediálním opatřením snížila na 17700 diváků.

Na fotbal s dostatečným předstihem

„V okolí stadionu byly dvě zásadní uzavírky ulic a poměrně dlouho trvaly i vstupní procedury v souvislosti s kontrolou vstupenek a bezpečnosti, takže se někteří diváci dostali na svá místa až s koncem prvního poločasu, neboť utkání na poměry hlavního města začínalo poměrně brzy. Vyzýváme fandy, aby na zápasy přijížděli, pokud možno, s dostatečným předstihem," vzkázal Fousek.

Fotbalová lvíčata hrála před takovou diváckou kulisou úplně poprvé, celý tým ji intenzivně vnímal a velmi si ji pochvaloval, což potvrdil manažer jednadvacítky Jaromír Šeterle. 

„Chceme divákům vyjádřit poděkování. I když se zápas výsledkově nevydařil, hráči vnímali podporu publika a po zápase v autobuse i na hotelu probírali dojmy ze zaplněného stadionu. Opravdu chceme fanouškům poděkovat, i kvůli nim tým udělá pro postup maximum," uvedl Šeterle.

Organizátoři očekávají vysokou návštěvu i na sobotní duel ČR - Srbsko, který se odehraje na Letné. „Každopádně nás těší, že tato návštěva dokázala vytvořit skvělou atmosféru, kterou vnímali i hráči na trávníku. Věříme, že v sobotu na Srbsko už dorazí všichni včas a pomůžou našim hráčům k bodovému zisku," kouká Fousek k sobotnímu klíčovému zápasu.