Co se stalo? Zjednodušeně řečeno vypadl přívod elektrické energie a když se najelo na rezervní zdroj, tak po krátké době selhal i ten.

„Zhruba hodinu před zápasem jsme začali zapínat osvětlení. Došlo k prvnímu výpadku a už jsme připojovali náhradní generátor. Zabývali se tím technici, třetí výpadek po prvním poločase ale byl ten nejsložitější," vrací se k pátku generální ředitel Dukly Michal Šrámek. Ten také dodal, že výbojky, které se zhasnou, nelze zapnout znovu hned, ale musí se minimálně dvacet minut čekat, než vychladnou.

„O přestávce jsem šel za rozhodčím a delegátem, kteří nám dali časovou lhůtu, kterou jsme ale bohužel nesplnili a zápas tak byl ukončen," komentuje Šrámek páteční průběh.

„Čekací doba je v takových případech hodina. Ovšem jednotlivá přerušení se sčítají. Bohužel tohle neovlivníme, stát se to může všude v lize," pokračoval další člen vedení klubu z Julisky, Günter Bittengel.

Po prvním poločase, který se domácím fotbalistům povedl, vedla Dukla 2:1 a fanoušci ihned začali řešit, zda se zápas bude opakovat nebo zda se dohraje pouze druhý poločas. Pravidla v tomto případě ale hovoří jasně. Kdyby rozhodčí utkání ukončil například kvůli řádění fanoušků, dohraje se pouze zbývající část. V případě pořadatelských organizačních problémů se odehraná část ruší a hraje se znovu. Poločasový stav 2:1 tak neexistuje, stejně tak jako góly Beuaguela, Hanouska či příbramského Hájovského, ale také třeba neplatí ani žlutá karta Mareše.

Kdy se bude dohrávat?

„Ihned jsme začali s Příbramí jednat, ale zatím jsme se nedohodli na termínu. Navrhovali jsme úterý 21. října, ale to druhá strana odmítla, protože příbramské oddíly hrají své soutěže a týmy jsou propojené. Hledáme tedy společný termín," vysvětluje ředitel Šrámek.

Podobná situace se již jednou na Julisce stala. Bylo to v roce 1988, kdy slovenská Nitra ve druhém poločase vedla už 2:0. Následovalo padesátiminutové přerušení, po kterém se opět začalo hrát a Dukla to otočila na 3:2.

„Slováci nám tehdy nadávali co to šlo, že jsme si to schválně takhle zařídili," vzpomíná s úsměvem sekretář Dukly Miroslav Jícha.

Čtěte také: Trapas na Julisce. Utkání Dukly s Příbrami se nedohrálo